«Rossiter er ikke løsningen ennå»

Jan Mølby om Liverpools unggutter, hva han synes om å spille med tre bak, og hvem han vil «hvile» i forsvaret (nok overraskende for mange).

I sin spalte i Liverpool Echo kommenterer Liverpools tidligere midtbanespiller Jan Mølby etter gårsdagens 1-1 i Bordeaux.

«Jordan Rossiter vil bli en spiller i Premier League, spørsmålet er bare hvor langt han kan komme i sin karriere.

«Hans spill mot Bordeaux var veldig oppløftende, ikke minst fordi han under mesteparten av kampen fungerte som seniorspilleren ved siden av en annen 18-åring i Pedro Chirivella.

«Rossiter har fortsatt et stykke å gå, og derfor skal vi ikke legge unødvendig press på hans skuldre. La ham utvikle seg og sitt spill.

«Unge spillere gir alltid supportere håp. Det er ikke noe fansen elsker mer enn å se en ung spiller, spesielt en lokal unggutt, som kan gi dem håp om fremtiden. Rossiter, Chirivella og til og med en type som Divock Origi er imidlertid fortsatt veldig unge.

«For øyeblikket er de ikke løsningen. Kanskje kan de få flere sjanser i de neste kampene i Europa League og mot Carlisle United i Capital One Cup. Det vil ta en unggutt med ekstremt talent for å komme inn i et førstelag som sliter og utgjøre en virkelig forskjell.

Vil erstatte Skrtel med Sakho

«Det bekymrer meg aldri så lite at vi gikk tilbake til tre bak mot Bordeaux. Okay, jeg forstår at Brendan Rodgers kan hevde at han bare prøver å få mest mulig ut av det spillermateriellet han har, men jeg er overbevist om at han kom til Liverpool med tanken om å spille med en flat bakre firer.

«Jeg liker ikke at han stadig forandrer. Selv forrige sesong, da vi begynte å spille med tre bak og det ble en stor forbedring, du følte aldri at det var en langvarig løsning. Jeg vil heller at han fortsetter å arbeide med noe som vi kommer til å bruke på lang sikt.

«Uavgjort i Bordeaux er et brukbart resultat. Vi er fortsatt på et tidspunkt hvor noen spillere ikke har kommet i gang ennå.

«Mamadou Sakho gjorde det bra. Vi vet hva han bringer til bordet og det er alle sjanser for at han kan få spille regelmessig fremover.

«Angående hvem han kan komme til å erstatte, hvis Rodgers går tilbake til fire bak, vil Dejan Lovren være under litt mer press for å beholde sin plass men personlig kunne jeg tenkt meg å se Lovren ved siden av Sakho i et par kamper.

«Kanskje er det tid for Martin Skrtel til å få seg en hvil. Jeg vet ikke om han er blitt påvirket av bytte av formasjon og sine nye kollegaer i forsvaret, men han er definitivt ikke i form.»