«Ryland 15» er på plass

Ingrid Ryland skrev i dag under for LFC Ladies. Hun er glad for endelig å være på plass på Merseyside og de utfordringene som venter i engelsk damefotball.

De norske damespillerne, Ingrid Ryland og Line Krogedal Smørsgård, skrev i dag formelt under for LFC Ladies.

Begge de to norske spillerne ble enige om spill for LFC Ladies i god tid før jul, og ble presentert på en pressekonferanse på Anfield i dag. Det blir satset på damefotball i England og Liverpool FC er et stort merkenavn i fotball. Ingrid merker allerede stor pågang på venneforespørsler på sosiale medier og hyggelige SMSer.

- Jeg merket fra første stund at Liverpool er et virkelig stort navn i internasjonal fotball. Det visste jeg selvfølgelig, men det er først når jeg står midt oppi det at jeg føler det på kroppen. All oppmerksomheten er jo bare hyggelig, men jeg må nesten benytte anledningen til å understreke at jeg ikke kan skaffe billetter til herrelagets kamper på Anfield, sier hun og ler høyt.

Hvordan er førsteinntrykket av klubben?
- Alt er veldig profesjonelt tilrettelagt på alle måter. Alle funksjoner rundt laget består av folk som jobber heltid, og det er ingen tvil om at laget blir satset på. Ambisjonene er store. Vi skal jo blant annet være med i Mesterligaen, så dette blir helt klart en ny hverdag. For meg er det jo uten tvil en stor drøm å bli proff og jeg gleder meg enormt til å komme i gang.

Ingrid er fra Austrheim og har spilt åtte sesonger for Arna-Bjørnar. Hun står i dag med 21 landskamper for Norge og har vært med til både EM og VM-sluttspill. Etter sølv i EM i Sverige i fjor sommer har Ingrid ikke vært fast på landslaget til Even Pellerud og hun håper nok at en proffkarriere og spill for LFC vil gi grunnlag for en plass i VM-troppen i Canada neste sommer.

Hvordan vil du beskrive deg selv som spiller?
- Jeg er en moderne, offensive høyreback. Jeg har stor løpskapasitet og er både hurtig og angrepsvillig.

Hvorfor tror du LFC har lagt merke til deg og nå har sikret seg underskriften din?
- De har nok fulgt meg på landslaget og liker de offensive kvalitetene mine tror jeg. Jeg liker å delta i det oppbyggende spillet fremover.

Hva var egentlig magefølelsen da LFC kontaktet deg og du forstod at du kunne bli profesjonell?
- For å være ærlig visste jeg ikke altfor mye om LFC Ladies. Jeg visste de hadde deltatt i Champions League og at de vant de to siste ligamesterskapene, men jeg var likevel usikker på standarden og kvaliteten her borte. Jeg måtte gjøre litt research og vurdere utviklingsmulighetene mine fremover. Jeg er jo også student, men det passet ganske bra i forhold til skriving av masteroppgave det neste halvåret.

(saken fortsetter under bildet)



BILDE: Ingrid i hjemmegarderoben på Anfield sammen med dagens andre signeringer: Satara Murray (midten) og Line Smørsgård. (All photos courtesy of Liverpool FC)

Serien i England består av åtte klubber. Hvordan vurderer du nivået sammenlignet med norsk fotball?
- Det er vanskelig å si. Jeg har kun vært på én trening så langt, men vi vant jo ligaen to år på rad og har spilt i mesterligaen. Forrige sesong ble de slått ut av Linköping som ble nummer fire i Damallsvenskan. Det gir jo en viss referanse. (LFC vant 2-1 i den første kampen av 16-delsfinalen, men røk 3-0 i Sverige, journ anmerk). Slik jeg har forstått det har City, Arsenal og Chelsea forsterket bra før seriestart i mars og det blir nok sterkere kamp om ligagullet enn noensinne. Interessen for damefotball her i landet er stor og vokser sterkt for hver sesong. Klubben har et tilskuersnitt på mellom 1000 og 1500 på hver kamp, noe som er ganske bra.

Hvordan er mulighetene for fast spill?
- Det er hard konkurranse og bra dekning på alle plasser så det blir en ny hverdag for meg etter så mange sesonger på Arna-Bjørnar. Alle rutiner i hverdagen og på jobb er nye og jeg er akkurat nå litt utenfor comfort-sonen min, men samtidig tenker jeg at det er noe slik jeg trenger for å utvikle meg ytterligere. Ambisjonene er selvfølgelig å spille fast på høyrebacken og bidra til at LFC Ladies fortsatt vinner trofeer.

Har du rukket å finne deg bosted og ordnet det praktiske?
- Ja, klubben eier noen hus i utkanten av Wavertree og meg og Line har fått hver vår leilighet der. Dette ligger ca midt mellom sentrum og stadion vi spiller hjemmekampene våre.

Har du vært i Liverpool før?
- Ja, jeg følger ganske bra med på fotball i Premier League generelt og har vært i byen to ganger tidligere. En gang for å se de røde spille mot Manchester City. Den andre gangen var det ikke kamp. Jeg har ikke fått tid til å ta en ordentlig runde i byen enda. Det har vært rimelig hektiske dager og alt fokuset har vært på å komme i orden og få jobbet inn nye rutiner både på og utenfor treningsfeltet.

Du kan følge Ingrids karriere for LFC Ladies på twitter: @ingridryland

Om Liverpool Ladies
Hjemmesiden til LFC Ladies
Manager: Matt Beard
Meritter: FA Women's Super League: 2013, 2014
FA Women's Premier League Northern Division: 2003–04, 2006–07, 2009–10
Keele Classic: 2010
Preston Tournament: 2010
Hjemmebane: Halton Stadium (13,350)
(ligger i Widnes og blir også brukt av rugby league-laget Widnes Vikings)