– Sakho kan være tilbake neste uke

Her kan du se hva Liverpool-manager Jürgen Klopp sa til pressen før kampen mot West Bromwich.

Det er bare én dag siden de røde returnerte etter Europaliga-kampen mot Sion i Sveits, og i morgen kommer West Bromwich på Anfield-besøk.

I ettermiddag møtte Klopp pressen på Melwood, og vi fulgte seansen direkte. Dette er de mest sentrale punktene:

• Sakho trente med laget i går – og kan være klar mot Watford neste helg.
• Ingen planer om å kjøpe en ny spiss på grunn av skadene.
• Ibe er så godt som frisk igjen. Klopp tror han rekker kampen i morgen.
• Forberedt, men forventer «hard kamp» mot lavtliggende West Brom.
• Maner spillerne til å ikke gi vekk enkle dødballer.

Jürgen Klopp:

– Det er helt klart ikke en fordel (å komme så sent tilbake fra Sveits, journ. anm.), men sånn er situasjonen. Vi bør ikke blåse det opp. Suksessfulle lag gjennomgår det samme, spesielt i Europa.

Om Daniel Sturridge:

– Vi kan ikke snakke om det hver eneste uke. Vi er nødt til å trene med ham når han er klar. For tiden trener han alternativt, noe som er viktig for å ha et godt grunnlag.

– Vi har Benteke, Origi, Firmino. Vi har «Ingsy» også, men han er ikke tilgjengelig for øyeblikket. Dette er en situasjon jeg fint kan jobbe med. Hvis vi signerer en ny spiss som kan hjelpe oss umiddelbart, har vi kanskje for mange spillere når Daniel er tilbake.

Om West Bromwich:

– Vi viste veldig god karakter i Sion. Jeg er forberedt på en veldig god kamp mot West Bromwich, men det er ikke enkelt å vise vårt ordentlige ansikt.

– West Bromwich er et fysisk lag med høye spillere som kjemper om andreballene. Ikke spesielt mye handler om oppbygging. Det er et steinhardt lag. De ønsker dødballer, de har kvalitet. De har ganske god suksess med det, så hvorfor forandre på noe?

Så hvordan skal Liverpool stoppe bortelaget på dødballer i morgen? Klopp svarer med et smil:

– Vi skal sitte på skuldrene til hverandre og forsøke å komme oss rundt på den måten! Vi er nødt til å være bedre. Vi kan ikke lage tåpelige frispark.

Les også: West Brom har vunnet to av de fire siste på Anfield

– For alle lag i verden er den største utfordringen å spille mot lavtliggende motstandere.

Om Jordon Ibe:

Klopp hadde ikke med Ibe til Sveits fordi han slet med sykdom, men tyskeren tror unggutten er klar for oppgjøret på Anfield i morgen.

– Jordon Ibe er okay nå. Han føler seg bedre enn for tre dager siden. I går hadde vi ham ut på banen for å varme opp, løpe og føle seg litt bedre. Han hadde en liten forkjølelse, kanskje litt mer enn det også. Jeg skal møte ham og få vite mer, men jeg tror han er tilgjengelig til å være med i troppen.

Om Mamadou Sakho:

– «Mama» hadde sin første treningsøkt med resten av laget i går, men han er nødt til å fortsette treningen. Det er det han trenger. Kneet hans er okay. Hvis ingenting skjer fremover nå, bør «Mama» være klar til neste uke.

Dermed kan franskmannen returnere i bortekampen mot Watford – så lenge han ikke får noen tilbakefall.

Fra før er både Philippe Coutinho og Jordan Henderson tilbake fra skader, og begge var på banen mot Sion på torsdag.

– Det er viktig at vi ikke legger alt (av press) på to spillere. Det er godt å ha flere alternativer.