– Sakho må vinne managerens tillit igjen

The Times-journalist Tony Barrett svarer på spørsmål om spillernes situasjoner i Liverpool.

Det florerer rykter om fremtiden til blant andre Mamadou Sakho (25), Lucas Leiva (28) og Alberto Moreno (23), men trioen er fortsatt en del av Liverpool-stallen inn mot sesongens tredje serierunde.

Førstnevnte, som spilte i 27 kamper – 16 i ligaen – forrige sesong, ble ikke engang inkludert i Liverpool-troppene senket Stoke og Bournemouth denne måneden, og det har vekket interesse fra utlandet. Både Roma og Bayer Leverkusen har forhørt seg om franskmannen, men begge fikk blankt nei av de røde.

– Sakho er ikke fryst ut

Barrett i The Times skriver under en webchat torsdag at han mener Sakhos situasjon i Liverpool «blåses opp for mye» av fansen og mediene. Den velinformerte journalisten tror Sakho bare må overbevise Brendan Rodgers på treningene.

– Jeg vil ikke si at han er fryst ut. Sakho må bare vinne tilbake tilliten fra manageren, men han er høyt ansett av klubben. Det er en lang sesong i tillegg, så med mindre han gjør noe ut av å ikke bli inkludert, som å kreve en overgang, er jeg sikker på at han får sjansen, skriver Barrett.

Saken fortsetter under.

Liverpools manager har gått inn for å bruke Martin Skrtel (30) og Dejan Lovren (26) som stopperpartnere denne sesongen, og duoen kan hittil se tilbake på to av to kamper uten baklengsmål. Grunnen til at Kolo Touré (34) har fått plassen på benken foran Sakho, er fordi Rodgers ønsker «en reaksjon» fra Frankrike-spilleren.

– Jeg har fått et inntrykk av at Rodgers leter etter en reaksjon fra Sakho. Det er en eldgammel lederteknikk. Rodgers har sagt at han går for Lovren og Skrtel som stopperpar fordi han foretrekker dem akkurat nå. Så enkelt er det, skriver han, og fortsetter:

– Sakho er for tiden ikke førstevalget, det er helt klart. Han har hatt litt trøbbel med det fysiske, og formen mot slutten av forrige sesong var ikke glimrende, så Rodgers ønsker å teste ut Skrtel og Lovren. Han er ikke den første spilleren som må kjempe og fortjene en plass, og han blir heller ikke det siste. Det er opp til ham og hvordan han reagerer nå.

– Må kunne stole på Moreno

I forsvaret har Rodgers i tillegg forandret på backene. Nathaniel Clyne (24) og Joe Gomez (18), som begge ble hentet i sommer, har spilt de to åpningsrundene i Premier League, mens Moreno har måttet varme benken. Spanjolen kom riktignok inn mot Bournemouth mandag kveld, men da som venstrekant.

Les også: Innrømmer defensive utfordringer

– Jeg tror ikke Rodgers har et problem med Moreno. Jeg tror bare han føler at han må stole på Morenos defensive egenskaper før han settes tilbake på laget. Det er grunnen til at han spilte venstrekant istedenfor venstreback da han kom inn mot Bournemouth, forklarer Barrett.

Samtidig har Rodgers’ vraking av Lucas de to første kampene gitt supporterne grunn til å tro at noe er på gang. Tidligere har engelsk presse meldt om en mulig isfront mellom spilleren og klubbledelsen, og tyrkiske Beşiktaş har brassen på ønskelista.

Saken fortsetter under.

Les også: Aldridge: – Lucas må starte på Emirates

– Jeg tror ikke Liverpool bør vurdere å kvitte seg med Lucas med mindre de kan signere noen som kan gjøre den samme jobben bedre, skriver Barrett om klubbens håndtering av 28-åringen.

Fire av Liverpools sommerkjøp startet mot Stoke og Bournemouth. Blant dem er ikke Roberto Firmino (23), som for øvrig hadde en forsinket ferie etter Copa América, Danny Ings (23) eller Divock Origi (20). I stedet har Adam Lallana (27) bekledd venstresiden så langt – med 5 og 6 på vår spillerbørs.

På spørsmål om engelskmannen fortjener å starte kamper for Liverpool nå, svarer Barrett nei: – Jeg mener ikke det. Jeg synes han er veldig heldig som får være med på laget for øyeblikket, og han er nødt til å gjøre mye mer for å vise at han fortjener startplassen.

– Rodgers ble ikke bedt om å resignere

Men resultatene så langt har gått de rødes vei. I likhet med 2013/2014-sesongen står Liverpool med seks poeng og 2–0 i målforskjell etter to runder. Det er tolv dager igjen av overgangsvinduet, og Rodgers har fått kjøpe hele sju spillere så langt.

Det vitner om eiere som ønsker å satse på nordiren, mener Barrett, som forteller at Rodgers aldri ble bedt om å reise da han hadde samtaler med ledelsen etter den grufulle sesongavslutningen i mai.

Les også: Personlige problemer for manageren

– Rodgers ble ikke bedt om å resignere. Mange problemer ble løst, og det var langt ifra et komfortabelt møte for Rodgers, men resignasjon ble aldri nevnt. Alt vi har sett siden, tyder på posisjonen hans i klubben heller ble styrket enn svekket. Det skjer ikke hvis eierne ønsker ham bort.