«Samme gamle leksa»

Engelske aviser mente at 1-1 hjemme mot Southampton bare understreket gjentagende problemer for Liverpool, som behøver å finne en rytme, en seier, og etter hvert nye spillere.

Vi har plukket ut noe av det som ble skrevet etter kampen søndag kveld.

– Behøver nye spillere

«Southampton, på samme måte som Tottenham og Rubin Kazan før dem, oppdaget at Klopp har vært i stand til å vekke Liverpools lagånd, stimulere deres arbeidsmoral og gi laget en struktur i sitt spill som ikke var like klar før han kom. De lærte imidlertid også, slik det er for alle managere, at Klopp ikke kan heve de individuelle evnene som han disponerer uten å måtte benytte seg av transfermarkedet.»

«Da sluttsignalet lød, ville en ha tilgitt den nye manageren i Liverpool om den første samtalen med sine arbeidsgivere ville ha dreid seg om at spillerforsterkninger behøves så tidlig som det er mulig.»

«Hver kamp er nå et slit for Liverpool. Det er liten rytme i deres spill og 1.omgangen gjorde problemene til Klopp åpenbare, da hans lag ikke greide å teste keeperen til Southampton, Maarten Stekelenburg, en eneste gang.»

Tony Barrett, The Times

– Manglet kreativ gnist

«Den nye manageren til Liverpool vet hva han har gitt seg ut på. De på toppen i klubben – John Henry, Tom Werner og Mike Werner var igjen til stede – er også klar over hvor store utfordringene er fremover.»

«Liverpools supportere vet det også, selv om de nå har tillatt seg å glemme det i noen uker etter noen demoraliserende måneder. På samme måte som de tillot seg å tro at den nye æraen under Klopp hadde tatt av mot skyene etter den kraftfulle headingen fra Christian Benteke foran The Kop. Tidligere form antydet at det ikke kunne vare, og for sjette gang på ni forsøk ga Liverpool fra seg en ledelse de hadde arbeidet hardt for og måtte nøye seg med 1-1. Frustrerende, men det var ikke noe vi ikke hadde sett før.»

«Det å beholde Benteke på banen kan være nøkkelen for Klopp i de nærmeste ukene, med den stadige bekymringen for skadeplagede Daniel Sturridge. En kunne også se lysglimt i form av spillet til Nathaniel Clyne og Lucas Leiva som igjen har funnet en ny vår, mens innbyttet til Roberto Firmino antydet at han kan være klart til å starte neste kamp. De røde mangler imidlertid en kreativ gnist, da verken Philippe Coutinho og en Adam Lallana som har imponert i det siste ikke greide å ta initiativet i kampen, mens en arbeidsom Emre Can slet med å finne den avgjørende pasningen.»

Ian Doyle, Liverpool Echo

– Må finne troen

«Tre kamper er spilt og det er blitt tre uavgjorte for den nye manageren til Liverpool, med sin karisma og fine stamtavle etter tidligere å ha tatt opp kampen med Bayern München aner en at Jürgen Klopp synes det er aldri så lite pinlig med alle de forventinger og den godvilje som han nå er omgitt av. Først og fremst behøver han en seier, og den bør komme mot Bournemouth i Capital One Cup.»

«Som han selv sier, Premier League kommer ikke til å vente på at Liverpool skal finne formen. På lørdag venter et såret Chelsea på Stamford Bridge og det moderne fiendskapet disse klubbene i mellom vil ha en betydning det aldri har hatt før, da det kan bety om Jose Mourinho overlever eller ikke. Hva Klopp ber om er de første vaklende skrittene på veien mot noe bedre, og inntil da prøver han å roe alle ned samtidig med at han leter etter hva som er feil med hans spilleres selvtillit og hvordan det kan rettes opp.»

«Ingen vet bedre enn Klopp at Liverpool på et tidspunkt må begynne å vinne kamper de tidligere ikke har forventet å vinne. Alt som behøves i så måte er en prestasjon som gjør at troen er tilbake.»

Sam Wallace, Daily Telegraph