- Samme situasjon som med Suarez i 2013

James Pearce i Liverpool Echo setter likhetstegn mellom situasjonen til Luis Suarez i 2013 og Raheem Sterling i 2015.

- Liverpool har vært i samme situasjon tidligere. Uten Champions League, og en stjernespiller som desperat forsøker å få til en overgang bort fra Anfield, kommenterer Echo-journalisten.

Pearce tror at Liverpool FC kommer til å innta samme steile holdning i Sterling-saken som de gjorde da Suarez forlangte overgang til Arsenal sommeren 2013. Eierne nektet Suarez å dra til Arsenal, da uruguayaneren feilaktig trodde han hadde en klausul i kontrakten som gjorde at han kunne gå om noen bød over £40M.

Spådommen til Pearce er at Liverpool-ledelsen vil gjøre det samme denne sommeren om Manchester City eller en annen klubb følger opp sin interesse for Sterling med et konkret bud.

- Budskapet er klart. Liverpool vil ikke la seg presse til et salg, slår han fast.

Suarez måtte trene alene, og sagaen endte med at han signerte en ny kontrakt og leverte sin beste sesong noensinne, som nesten ble kronet med ligamesterskap. Før Barcelona kom på banen, og la inn et bud som Liverpool mente var markedsverdi for spissen.

- Om Sterling, som har to år igjen av sin kontrakt er verdt å kjempe for i like stor grad, er åpent for debatt. Det er ikke tvil om at det vil sette klubben i et dårlig lys om den engelske landslagsspilleren forsvinner i sommer. Med Steven Gerrard på vei til Los Angeles, har ikke klubben råd til å miste en stjernespiller til, mener Pearce.

- Men Sterling er ikke Suarez. Han er ikke i nærheten av å være like viktig for Liverpool som Suarez var for to år siden, legger Echo-journalisten til.

For Sterling er fortsatt en ung spiller i utvikling. Han er ikke en ferdigutviklet spiller.

- Han har fortsatt feil og mangler, men han spiller for en manager som har tro på ham, og som er villig til å hjelpe ham til å få ut alt som bor i ham, poengterer Pearce.

- Derfor er den aggressive håndteringen av saken fra Sterling-leiren, der de forsøker å tvinge frem en overgang, så uforståelig, slår han fast.

Journalisten poengterer at et stortalent på 20 år ikke har noen rett til å spille i Champions League.

- Han fikk spille på det nivået i Liverpool denne sesongen, men leverte ikke varene.

Argumentene til Sterling-leiren er at spillerens motivasjon er å vinne trofeer, ikke penger. Pearce minner 20-åringen om at han hadde sjansen til det i FA-cupen denne sesongen, men falt fullstendig igjennom i semifinalen mot Aston Villa på Wembley.

I går kveld lekket Sterlings agent, Aidy Ward, informasjon om at Sterling allerede har informert Brendan Rodgers om at han vil vekk. Et ønske han rapporteres å ville gjenta når han møter Rodgers og Ian Ayre på fredag.

- Det er latterlig at Liverpool blir beskyldt av Ward for å ikke gjøre nok for å beskytte spilleren fra negativ publisitet, når Ward selv samtidig lekker informasjon om tidligere kontraktstilbud, mener Pearce.

- Sterling bør spørre seg selv hvem det var som bestemte at det var en god ide å gå ut med et offentlig intervju, som klubben ikke hadde godkjent, for noen uker siden. Et intervju som gjorde at Sterling ble åpen for kritikk og ble latterliggjort.

Pearce mener det er lite som er forandret fra klubbens ståsted, etter det siste utspillet til Sterling-leiren.

- Etter at Sterling avslo en ny kontrakt verdt £100,000 i uken i mars har formen hans dalt betraktelig, og han har følt The Kops vrede. De liker ikke at man forsøker å holde klubben som gissel. På de siste 15 kampene har han scoret bare ett mål, slår Pearce fast.

- Rodgers, som har brukt tre år på å utvikle ham, lot ham få en Jamaica-ferie i desember. Manageren har god grunn til å føle seg sviktet. Han vil håpe at fredagens samtaler fører til at spilleren ombestemmer seg, men det virker usannsynlig nå.

Så hva skal Liverpool gjøre. Beholde en spiller mot hans vilje, eller selge ham til høystbydende?

- Et bud på over £45M kan komme til å sette Liverpool på prøve, tror Pearce.

- Men dersom Sterling forlater Liverpool i sommer, vil det helt klart være på klubbens betingelser, legger han til.