– Skader som denne pleide å gjøre slutt på karrierer

Joe Gomez første møte med Jürgen Klopp var rett etter at han fikk vite at han er ute resten av sesongen. 18-åringen jobber hardt for å komme tilbake sterkere enn før.

Joe Gomez fikk raskt vist hvorfor han er en av Englands største forsvarstalenter da han kom til Liverpool i sommer. Men etter en fantastisk start på karrieren i Liverpool, kom skaden som snudde opp ned på alt.

Gomez vred kneet i en takling da England U21 spilte mot Kazakhstan.

– Jeg har sett på situasjonen mange ganger, sier Joe Gomez i et intervju med Liverpool Echo, og beskriver det han så som skremmende.

– Jeg prøvde å holde meg på beina, men var ute av balanse. Da vekten av min høyrefot ga etter, bøyde den seg innover og jeg følte at noe røk. Kneet bare ga opp. Min første tanke var «dette er ille». Jeg hadde smerter, men etter fem minutter begynte de å gå bort. Da tenkte jeg til og med at jeg kunne fortsette å spille, sier Gomez.

LES OGSÅ: Øverst på «tabellen» Liverpool ikke ønsker å toppe

– Ble helt knust

Det fikk han imidlertid ikke lov til av landslagslegen. Han dro hjem den kvelden uten krykker, og trodde ikke skaden skulle være for ille.

Tilbake på Melwood ble Gomez tatt inn til undersøkelser før han skulle møte Jürgen Klopp for første gang. Da ble det klart at han hadde røket fremre korsbånd, og fikk beskjed om at han ikke kunne sparke ballen på ni måneder.

– Jeg ble helt knust, sier Gomez.

Den første han ringte etter at nyheten ble kjent var moren Linda.

– Det var en vanskelig samtale, sier 18-åringen.

Etter det ventet nok en vanskelig samtale, den med Liverpools nye manager.

– Første gang jeg møtte Klopp var da jeg akkurat hadde funnet ut at jeg hadde røket korsbåndet.

– Han sa jeg måtte holde meg positiv og at han gjerne ville vente til jeg ble frisk igjen. Det var godt å høre. Små ting som det gjør en stor forskjell. Å høre slikt gjør at man kan se lyset i enden av tunellen, sier Gomez.

LES OGSÅ: Flere utlånsspillere sliter også med skader

God støtte i Danny Ings og Lucas 

Gomez har nå kastet krykkene, har begynt å kjøre bil igjen og kan nå også starte å trene hardere på treningssenteret. Han sier han bruker mye tid på å analysere spillet sitt for tiden. Selv om han ikke kan spille, ønsker han å lære. 

– Jeg vet det vil være neste sesong før jeg spiller igjen. Faren når man har røket korsbåndet er at man forter seg tilbake og ender med å ryke det på nytt. Jeg vil selvsagt begynne å spille igjen så fort jeg kan, men jeg kan ikke ta noen snarveier med rehabiliteringen. Skader som denne pleide å ende karrierer, mens spillere nå om dagen kommer tilbake sterkere og bedre enn noen gang. Det er det jeg fokuserer på, sier Gomez.

Samme uke som Gomez røk også Danny Ings korsbåndet. Når alt gikk så galt som det gjorde, setter i hvert fall Gomez pris på å at de to kan drive opptrening sammen.

– Å ha Danny der til støtte har virkelige hjulpet meg med å holde det gående.

– Det har vært en påminnelse for oss begge at alle får tilbakeslag i fotball og at alt ikke er seiling i rolig farvann. Ingen av oss ønsket å være i denne situasjonen, men det har virkelig hjulpet at vi gjør dette sammen, sier Gomez, som sier at også Lucas Leiva har vært til stor støtte gjennom skaden.

Lucas hadde en lignende skade for fire år siden.

LES OGSÅ: Sturridge tilbake i trening utendørs