– Skal komme sterkere tilbake

Opptreningen og perioden utenfor banen bidrar til å styrke det mentale, mener Danny Ings.

Det er bare noen dager siden den ferske Liverpool-spissen måtte avbryte treningsøkten etter å ha hørt et «klikk» i det ene kneet. Selv var Ings usikker på hva som gikk galt, for de første testene viste ingenting.

– Etter det reiste jeg meg opp igjen og trodde jeg kunne trene videre. Men vi gikk inn igjen fordi vi ikke ville risikere noe. Vi gjennomførte flere tester, og det var ingenting som viste noe. Det eneste som bekymret meg, var at jeg hadde hørt et klikk, sier han i et intervju med The Telegraph.

En rift i korsbåndet

Skaden oppsto uten at noen medspillere var involvert. Ings spurtet under en spillsekvens på trening, og venstrefoten havnet i en unaturlig posisjon da han, med ballen, skulle vende innover fra kanten.

Saken fortsetter under.


I FORM: Ings, her mot Everton, scoret tre ganger på de fem siste før kneskaden. (Video: TV 2)

Tidligere har Ings måttet operere det samme kneet, men han påpeker at den skaden var en helt annen fordi det handlet om menisken. Nå viste isteden MRI-bildene at 23-åringen hadde fått en rift i fremre korsbånd.

– Det positive er at alt rundt, menisken og alle andre sener, er helt fint, så forhåpentligvis korter det ned ventetiden når jeg skal returnere, legger Ings til.

Omfanget betyr imidlertid minst et halvår ute av spill. Selv om Ings er i stand til å gå fint uten krykker, og han hadde ikke engang en knestøtte på under intervjuet, ryker trolig hele sesongen for den tidligere Burnley-toppscoreren, som står med tre fulltreffere – inkludert ledermålet i Merseyside-derbyet – på sine fem siste opptredener for Liverpool.

Les også: Klopp: – Vi klarer oss på topp

Og det er til tross for en såpass «liten» skade. Selve riften er bare noen få millimeter, skriver The Telegraph, og tidligere hadde ikke en slik skade trengt operasjon. Men i moderne tid tenker en at det er nødvendig for alle slike skader på korsbåndet, for at senen skal bli hundre prosent bra. Det forventes at Ings skal gjennom operasjonen i London på tirsdag.

– Føler meg bedre enn forventet

Tidspunktet skaden kom på, kunne nok heller knapt vært dårligere. Ings får nemlig ikke vise nyansatte Jürgen Klopp hva han er god for på banen før neste år, og dette er den siste sesongen før EM i Frankrike. Likevel er ikke Ings særlig nedfor.

Saken fortsetter under.

POSITIV: Ings innrømmer at den gode Liverpool-formen kom tidligere enn spådd.

– Jeg føler meg bedre enn forventet, og det kan komme av at jeg har vært gjennom ganske langvarige skader tidligere, eller så har det med at jeg nettopp fikk min England-debut og har spilt alle de siste Liverpool-kampene. Jeg tror det er viktig å ikke bli altfor trist, sier han.

Les også: Lucas med støttemelding

– Jeg er erfaren nok til å vite at dette ikke er slutten. Det er et tilbakesteg, og ja, jeg spilte og startet for Liverpool tidligere enn jeg hadde forventet, noe som var stort. Å få debuten for England var en enorm prestasjon. Slike ting skjer, og det kan være kjipt, men for meg er dette en del av spillet.

Vil returnere som en bedre spiller

Med ny manager i klubben tror Ings den beste måten å imponere på, er ved å fremstå positiv overfor lagkompisene og la svetten renne i styrkerommet på Melwood. Faktisk mener angriperen at en skade som dette spesielt styrker det mentale, og det får ham til å sette ekstra pris på jobben.

– Alt handler om hvordan man gjør det på banen. Men man kan ikke prestere med mindre man gjør alt utenfor banen på riktig måte, spesielt på dette nivået. Den eneste måten jeg kan vise meg frem på, er hvordan jeg gjør det på treningsrommet eller ved å være positiv rundt de andre spillerne.

– Dette er når fotballspillere virkelig jobber for pengene. Å møte opp tidligere enn alle andre, og å dra hjem senere enn alle andre. Man jobber så hardt man kan for å komme tilbake bedre enn man var. Det er noe jeg alltid har gjort. Etter alle skadene jeg har hatt, har jeg kommet sterkere tilbake.