– Skal skape mer plass for tilretteleggerne

Liverpool-spiss Danny Ings (23) tror bevegelsene sine på topp vil bidra til flere målsjanser.

I løpet av debutsesongen på toppnivå scoret den engelske landslagskandidaten elleve ganger for Burnley, som rykket ned. Det er flere enn noen i Champions League-jagende Liverpool klarte.

Nå ønsker Ings, som er én av sju sommerkjøp denne sommeren, å ta med seg angrepskraften til Anfield ved å gi Philippe Coutinho (23), Roberto Firmino (23) og de andre sjanseskaperne flere muligheter til å slå den riktige pasningen.  

– Etter kneskaden min (i 2012) brukte jeg tiden til å jobbe med farten, bevegelsene og kreativiteten min. Noe jeg fant ut som var veldig effektivt, selv på Championship-nivå, var å løpe inn i bakrommet hele tiden, sier spissen under et intervju med Robbie Fowler på LFCTV.

Les også: Har funnet tonen med lagkameratene

Løpene gjør at motstanderforsvaret enten trekker bakover og gir mer plass i mellomrommet, forklarer Ings videre, eller at han selv lurer offsidefella og kommer alene med keeper – slik han gjorde da han scoret mot Adelaide United i forrige uke.

Saken fortsetter under.


I BAKROMMET: Ings vartet opp med et godt løp og fikk sitt første mål i helrød drakt. (Video: TV 2)

– Når en forsvarer ikke følger med, er det løpet så effektivt. Så lenge det er noen som strekker laget, og man har kreative spillere i mellomrommet, så har man spillere i denne klubben som er i stand til å fôre spissene. Det er helt klart noe jeg gleder meg til å gjøre, sier 23-åringen.

Les også: – Stort øyeblikk for meg

Fotballens utvikling har kanskje hemmet antallet med spisser i en ren «9-errolle», hinter Fowler til overfor Ings. I nyere tid kan Luis Suárez (28) være et klart eksempel på en Liverpool-angriper som ikke utelukkende løp fremover, men som involverte seg mer i spillet og bidro bakover.

– Det kan bli for trangt

Ings, som scoret hat-trick i en kamp bak lukkede dører i Malaysia, mener det er et resultat av at den moderne fotballen er «fullt av kreative spillere som hele tiden ønsker å ha ballen». Selv håper han å utnytte det til tilretteleggernes fordel.

– Selv om jeg ikke har så mye ballkontakt som dem, tror jeg virkelig at det er like effektivt å strekke ut motstanderlaget. Det kan bli for trangt, og hvis man ikke skaper rom for de kreative spillerne bak, blir det vanskelig å skape målsjanser.