- Skeptisk til innkjøpspolitikken

Liverpoolsupporter Carsten Skjelbreid skulle gjerne sett at Liverpool kjøpte spillere som umiddelbart styrket laget. Han tror de røde kan vinne Europa League dersom de virkelig vil.

Champions League-comebacket til Liverpool ble kort, og de helrøde må nå spille Europa League. Første kamp kommer på Anfield i morgen kveld, når den tyrkiske ligalederen Besiktas kommer på besøk. Den kampen sendes på MAX, og vi har tatt en prat med programleder Carsten Skjelbreid.

Vi har registrert at du er Liverpool-supporter. Kan du fortelle litt om forholdet ditt til klubben?

- Forholdet til Liverpool er som for de fleste andre som er over gjennomsnittet interessert i klubben. Det er jo et enveis kjærlighetsforhold der den andre parten egentlig kan gjøre akkurat hva den vil og uansett hva som skjer så vil du tilgi. Slik har det jo vært i noen tiår. Når det går bra så tilgir vi alt det dårlige. Og når det går dårlig vet vi at vi kommer til å tilgi når det går bedre. 

Drar du over for å se kamper? Dersom ja - fortell gjerne om din største opplevelse på Anfield.

- De siste årene har jeg bevisst valgt å se Liverpool på bortebane, spesielt i London. The Kop er fantastisk å oppleve på Anfield, men Traveling Kop synger fletta av enhver motstander fra borteseksjonen. Beste opplevelse på Anfield var CL-semien i 2005 mot Chelsea. Kjipeste var mot Manchester United i 2007 med O'Sheas overtidsmål. Verste borteopplevelse var det siste kvarteret av 3-3 matchen mot Crystal Palace i mai 2014. 

Hva tenker du om dagens situasjon? Har du troen på Brendan Rodgers sitt prosjekt?

- Godt spørsmål. Svaret er vel et betinget ja. Noen ganger kan jeg rive meg i håret for det jeg mener er meningsløse disponeringer av laget, bytter som virker ekstremt lite gjennomtenkte og til tider spillere som stadig får tillit uten å overbevise i en lengre periode. Jeg savner også en innkjøpspolitikk der vi går for de aller største internasjonale stjernene og ikke bare kjøper talentfulle spillere med stort potensiale. Men likefullt har Rodgers bevist at han kan omstille . De par siste månedene har vist at vi kan tette igjen bakover med en ny måte å spille på. Det er jo Rodgers sitt verk. Bruken av Emre Can i trebacksrekke er jo en genistrek, samt å vrake de innkjøpte spissene til fordel for Sterling. Sånn sett synes jeg han er en god manager, men jeg håper vi kan kjøpe spillere som vi er 100 prosent sikre på vil lykkes. Men ser man på alderen på de som nå skal bære klubben, så ser jo fremtiden ganske lys ut. 

Vinneren av Europa League får Champions League neste sesong. Hvordan ser du på Liverpool sine sjanser, og hvem er de tøffeste utfordrerne? 

- Det kommer helt an på hvor mye Liverpool satser på å lykkes i Europa League. Nå kjemper klubben på tre fronter; om 4. plassen i Premier League, kvartfinale i FA-cupen og om avansement i Europa League. Med tanke på kamp-programmet synes jeg det var litt merkelig at det ikke ble forsterket i januar-vinduet, men forhåpentligvis blir troppen disponert slik at belastningen blir levelig for de viktigste spillerne. Det er bare å krysse fingrene for en komfortabel hjemmeseier mot Besiktas slik at Rodgers kan forvalte spillerne smart i bortemøtet. Med den formen Liverpool er i akkurat nå, mener jeg det ikke er ett eneste lag vi ikke kan slå i Europa League. Wolfsburg, Roma, Inter og Sevilla antar jeg er de tøffeste motstanderne, men se opp for Napoli med gammel kjenning på benken.

Liverpools møte med Besiktas har avspark kl. 21.05 torsdag kveld, og sendes på MAX. Sendingen starter kl. 21.00.