– Skjønte ikke hvorfor jeg ikke fikk spille

Etter en frustrerende sesongstart er Alberto Moreno er storfornøyd med utviklingen og Jürgen Klopp.

– Jürgen prater mye med meg. Jeg føler at han stoler på meg, og han tilbringer mye tid sammen med meg. Faktisk tror jeg at all den tiden han har brukt med meg, slår ut i gode prestasjoner på banen, sier Moreno, ifølge Liverpool Echo.

Den offensive og lynhurtige spanjolen var ikke med i startelleveren til de første kampene denne sesongen, noe som frustrerte ham kraftig. Faktisk måtte han vente til godt ut i september før han fikk starte en kamp for de røde.

– Jeg var sint

– Det stemmer at jeg var sint da jeg var ute av laget. Jeg tenkte aldri på å dra fordi jeg ønsker å være her for alltid, men jeg var sint, nesten rasende, på innsiden. Jeg følte jeg spilte bra, at jeg trente bra, forteller Moreno.

23-åringen sier han fikk blandede meldinger fra daværende manager Brendan Rodgers, som heller foretrakk tenåringen Joe Gomez på venstreback. Moreno sier nordiren ga ham positive tilbakemeldinger på trening, men skjønner ikke hvorfor han ikke fikk sjansen fra start før i femte serierunde.

Saken fortsetter under.

– Jeg følte kanskje at Brendan ikke hadde like mye tro på meg, i hvert fall i begynnelsen av sesongen. Han fortalte meg at jeg trente hardt, men så fikk jeg ikke være med i de fem eller seks første kampene, sier den tidligere Sevilla-backen.

– Han fortalte meg at det fortsatt var tidlig i sesongen, og at sjansen min ville komme, men etter den første kampen mot Stoke, da vi holdt nullen, sa han at han ikke kom til å endre på noe defensivt på det tidspunktet.

Moreno fikk først starte da laget møtte Bordeaux i Frankrike, og han grep sjansen med begge hender. Selv om det ikke endte med seier etter å ha tatt ledelsen, spilte Moreno seg til Liverpool.no sin bestemannspris på børsen.

– Ble bare mer inspirert

Siden har det lille, sprudlende lynet vært på banen i samtlige kamper utenom Bournemouth onsdag kveld. Og bortsett fra hjemmemøtet med Sion har han startet i alle sammen.

– Jeg tror jeg spiller bra. Jeg føler jeg er helt integrert i laget igjen. Ved å ikke være med på laget de første fem eller seks kampene, ble jeg bare mer inspirert til å jobbe så hardt som mulig på trening, slik at jeg kunne kjempe om en plass i startelleveren, sier Moreno.

Etter at Klopp tok over for Rodgers tidligere denne måneden, har også «alt» forandret seg, ifølge spanjolen, som har startet i begge de første ligakampene med 48-åringen som sjef.

– Manageren har enorm lidenskap for spillet, noe jeg også har. Han vil at man skal uttrykke seg selv på banen, at man ikke skal gi hundre, men to hundre prosent når man spiller, og jeg tror jeg klarer det. Det passer stilen min, forteller Moreno.

Nå jobber han med å forbedre språket og kommunikasjonen med Klopp og spillerne. Fire dager i uka har han engelsktimer, og i mellomtiden fungerer Lucas Leiva som en tolk , avslører han.

Saken fortsetter under.

– Gjennom Lucas ber han meg gå fremover og være angrepsrettet. Når jeg forsvarer meg, ber han meg være mer aggressiv og plassere meg nærme personen jeg markerer. Når jeg går fremover, skal jeg ikke være redd eller anspent, men avslappet med ballen, sier Moreno.

– Folkene i byen var veldig begeistret da han kom inn. Det samme gjaldt oss. Det forandret oss. Vi vet at Klopp er en strålende manager, en viktig manager og en veldig god trener. Vi vet også at dette var viktig for klubben, en stor forandring.

– Blanke ark

Liverpool spilte 0–0, 1–1 og 1–1 i tyskerens tre første kamper, før seieren endelig kom i cupkampen denne uka. Moreno sier han føler seg trygg på at «dette vil ende bra», og at rødtrøyene kommer til å vinne mange kamper med Klopp i lederstolen.

– Jeg tror det har vært en totalforandring. Alt er helt annerledes. Han snakket med alle spillerne, og det første han sa til oss, var at han ville dømme oss etter hva han så og følte. Han fortalte oss at vi startet med blanke ark. Han sa at fremtiden ikke hadde noe å gjøre med fortiden og det forrige regimet.

Les også: Klopp skryter av cuplaget som vant

Moreno, som forventes å starte mot Chelsea lørdag, var blant lagets klart beste spillere da Southampton kapret ett poeng på Anfield forrige helg. Men unggutten huskes best for en susende takling på Saido Mané ut i andre omgang. Supporterne reiste seg og applauderte – og jublet nesten som om det var en scoring.

Saken fortsetter under.

– Jeg elsker når ting som det skjer. Når fansen står bak deg og gratulerer deg for noe bra på banen, i dette tilfellet taklingen, er det helt utrolig. Det er nesten derfor man går ut på banen for å prestere bra – for supporternes skyld, sier han.

– Klopp bruker mye tid på struktur

– Den andre grunnen til at jeg går ut på banen, er for å forsvare meg bra og sette inn taklinger som den. Jeg vet at den viktigste jobben min er å forsvare, og jeg mener jeg er mye bedre defensivt dette året. Den rollen er i hovedsak grunnen til at jeg er på laget, men samtidig har jeg et ønske og vilje til å angripe når jeg får sjansen.

– Jeg har ikke lært meg å forsvare meg under Klopp; jeg har holdt på med det siden jeg var gutt, og hadde lært kunsten om å drive forsvarsarbeid før han kom. Men det stemmer at han bruker mye tid under treninger på hvordan vi skal settes opp. Ikke bare defensivt, men også hvordan vi posisjonerer oss på midtbanen og i angrep.

Saken fortsetter under.

– På hver eneste treningsøkt handler ganske mye om det taktiske. Vi går igjennom mye posisjoneringsarbeid og strategi i tillegg. Jeg tror man kan se at vi jobber som en enhet på banen, og vi virker ganske samlet som en gruppe.

Advarer mot Chelsea

I storkampen denne helga møter Liverpool et Chelsea-lag i ubalanse og helt ute av form. Blåtrøyene røk ut for Stoke på straffer i ligacupen tirsdag, bare tre dager etter at Andy Carroll hadde senket dem med West Ham i lokaloppgjøret i Premier League.

Etter ti ligarunder denne sesongen er Chelsea nummer 15 på tabellen, med hele fem tap så langt, mens Liverpool ligger seks poeng bak fjerdeplassen. Likevel advarer Moreno mot å tro at ting blir enkelt i London.

– Det er sant at de sliter litt for øyeblikket, men man må fortsatt huske på at det er Chelsea vi snakker om. Det er de regjerende mesterne. De har fortsatt en av de beste managerne omkring, og en stall smekkfull av gode spillere, så når man ikke forventer det, er de tilbake i form og skyter fart oppover på tabellen.

Les også: Liverpool blant Europas yngste lag

– Derfor er det enda viktigere at vi drar dit forberedt og varsomme. Vi skal reise dit med en mentalitet om å vinne kampen og score målene vi trenger på den banen, konkluderer han.

Avspark mellom Chelsea og Liverpool er lørdag klokka 13.45.