– Slike kamper man vil være en del av

Philippe Coutinho merker at stemningen og oppladningen er ekstra spesiell før Merseyside-derbyet.

Den unge brassen har allerede spilt fem kamper mot Everton siden overgangen til engelsk fotball. For snaut to år siden skjøt seg han seg også inn i målprotokollen på Goodison Park.

– Det er alltid godt å spille i store kamper og derbyer som dette, forteller 23-åringen i et intervju med The Telegraph.

Les også: Coutinho på «Ballon d'Or»-liste

Så langt har aldri Coutinho tapt for de blå naboene. Forrige sesong endte det målløst på Evertons hjemmebane, mens en fulltreffer på overtid av Phil Jagielka utliknet Steven Gerrards ledermål i oppgjøret på Anfield.

– Kan føle det på kroppen

Samtidig har landslagsspilleren bare vunnet ett Liverpool-derby på de fem forsøkene. Da han hadde tilbrakt ett år i klubben, strålte Coutinho i den rekordsterke firemålsseieren foran The Kop, hvor han blant annet tegnet seg for en assist.

– Man ønsker å være involvert i slike oppgjør. Jeg kan føle på kroppen hvor mye det betyr. Enhver Liverpool-supporter som kommer bort til meg, sier «vi er nødt til å vinne denne kampen», og jeg vet det er akkurat på samme måte for de andre, forteller han.

Saken fortsetter under.


SCORET PÅ GOODISON: Coutinho har opplevd nettsus på søndagens kamparena.

Smaken av intense lokaloppgjør startet allerede da Coutinho spilte i hjemlandet Brasil som tenåring. Der fikk han sjansen i Rio-derbyet mellom Vasco da Gama og Flamengo, mimrer han.

– Så det er slike kamper spillere liker å være en del av. Og jeg liker stemningen, oppbyggingen og alle forberedelsene gjennom uka, legger søramerikaneren til.

Liverpool, med elleve poeng, passerer Everton på tabellen dersom de vinner denne helga. Til tross for den variable sesongstarten – rødtrøyene har bare ett mål i snitt og vunnet under halvparten av de sju første kampene – ser Alberto Moreno positivt på fremtiden hvis Liverpool-fansen får noe å juble for før landslagspausen.

Les også: Offensiv Everton-kaptein: – Vi skal angripe Liverpool

– Dette er en skikkelig viktig kamp for oss. Tar vi de tre poengene, hjelper det oss nærmere toppen av ligaen og det alle i klubben ønsker, noe som er å være blant ligautfordrerne. Så vi skal gi alt vi har for å ta tre poeng og holde det positive i ligaen gående, sier han, ifølge klubbens nettsider.

Trente bak lukkede dører

Duoen ventes å være i startelleveren på Goodison Park, men Liverpool har ikke gitt naboene eller egne supportere sjansen til å smugtitte på laget i forkant. I dag trente de nemlig «bak lukkede dører» på Melwood, skriver Daily Mail.

Trolig kommer Brendan Rodgers til å sette opp en Liverpool-ellever uten lokale spillere. Det er første gang det skjer i et Merseyside-derby på 29 år, ifølge samme avis. Og kommer ikke Jordan Rossiter, scouseren som er nærmest A-lagsplass, med i 18-mannstroppen, er Liverpool uten «local lads» i derbyet for første gang på hele 79 år.