- Spillerkjøp løftet meg

Martin Skrtel sier at kjøp av nye midtstoppere bidro til at han presset seg selv enda hardere. Liverpools ledende forsvarer er tilbake fra suspensjon på søndag.

Han har vært Liverpools mest stabile forsvarer de siste årene, og det gjelder ikke minst denne sesongen. Martin Skrtel har vært krumtappen i de rødes forsvar, ikke minst siden Brendan Rodgers skiftet til å spille med tre bak. Etter en par kamper med en bakre firer kan det være at manageren igjen bytter system med Skrtel tilbake mot Aston Villa på søndag. Martin sier selv at konkurranse om plassene har bidratt til hans fremgang de siste sesongene.

- Jeg mener det bare er bra at nye spillere kommer inn på laget, sier Skrtel som har sett at Liverpool har lagt ut over £40M på midtstopperne Dejan Lovren, Mamadou Sakho og utlånte Tiago Ilori de siste par årene.

- Det gjør at du føler et press som igjen gjør at du arbeider enda litt hardere. Det sørger for at du gir ditt ytterste i hver eneste treningsøkt. Det er helt vesentlig, og det gjelder ikke bare forsvarsspillere.

- Manageren byttet formasjon og vi begynte å spille bra, men for meg som midtstopper er det ingen stor forskjell om vi spiller med tre eller fire bak, sier Martin til Liverpool Echo om formasjonen til de røde.

- Først og fremst skal du forsvare og beskytte ditt eget mål, og prøve å hindre at motstanderen scorer.

- Vi har sett at systemet med tre bak har fungert for oss og bare fremtiden vil vise om vi kommer til å fortsette med det eller benytte noe annet.

Spillerprofil - Martin Skrtel