– Stor utvikling blant reservespillerne

Med tre spillere med førstelagsdebut og en med Premier League-debut denne sesongen, er Michael Beale godt fornøyd med utviklingene i Liverpools yngre rekker.

Denne sesongen har Connor Randall, Cameron Brannagan og Pedro Chirivella fått sine førstelagsdebuter for Liverpool. I tillegg har Jordan Rossiter fått sin debut i Premier League.

Det gjør U21-trener Michael Beale optimistisk foran neste år.  

– For egen del må jeg si dette året har vært bra, fordi vi har sett bedring på nesten alle spillerne, og en stor utvikling for noen av dem som nærmer seg førstelagsdebut, sier Beale til Liverpoolfc.com.

Også på Liverpools akademi har det skjedd store endringer det siste året. Spillertroppene er trimmet med 15 prosent over de siste 12 månedene. Det gjelder alt fra U21 til U9, og akademiet er dermed redusert fra 240 til 200 spillere. 

– Definisjonen på akademiet bør være at det er stedet for eliten. Det bør være slik at dersom du ser spilleren eller foreldrene i øynene, bør det kunne være en reell mulighet for at de kommer til å spille for Liverpool,har akademisjef Alex Inglethorpe tidligere uttalt til Liverpool Echo.

Mandag kveld spiller U21-laget sin siste kamp for året mot Norwich. 

LES OGSÅ: Slik samarbeider A-laget og akademiet

LES OGSÅ: Grujic enig med Liverpool