– Swansea var veldig godt organiserte

Jürgen Klopp innrømmer at det ikke var noen lett oppgave å beseire Swansea.

Et straffespark fra James Milner ble til slutt avgjørende for at Liverpool tok alle tre poengene hjemme på Anfield.

– Det var en god kamp. Store deler av kampen spilte vi bra. Det første vi gjorde var å akseptere værforholdene. Det var viktig. Det var vanskelig, og spillet til begge lag ble påvirket av vinden. Men vi hadde ballen mest, så det var litt mer vanskelig for oss, reflekterte Klopp under sin pressekonferanse etter kampen.

– Vi spilte mot en motstander som var veldig, veldig godt organiserte. Jeg mener dette var deres beste kamp når det kommer til defensiv organisering, av deres 2-3 siste kamper. Vi har sett deres tre siste kamper, og funnet rom som vi kunne spille i, eller rettere sagt trodde vi kunne spille i, men når vi startet kampen kunne vi se at de også analyserer egne kamper, og hadde tatt grep. Det ble vanskelig, fortsatte Liverpool-manageren.

– Vi hadde en god start på kampen, de første 25 minuttene. En veldig god start. Fra dette punktet av ble det hard jobbing resten av kampen, noe som er normalt.

– Vi gjorde et veldig viktig mål, og forsvarte oss godt. Simon Mignolet hadde ikke mye å gjøre, noe som var et stort pluss for hele laget. Det var et godt resultat på en god kveld.

– Fotball er ikke et spill hvor du bare kan spille på en måte. De to kampene mot City og Chelsea kan ikke sammenlignes, og på grunn av motstanderen og måten de spiller på, kan vi ikke alltid spille på den måten. Deler av spillet vårt mot Manchester City bør alltid være i spillet vårt, men det er store forskjeller.

Vanskelige værforhold

– Jeg synes vi vant fortjent i kveld. Det er det ingen tvil om. Og det er det eneste vi bør bry oss om. Utvikling handler om å se på alle prestasjonene og jobbe videre med de. Etter noe tid kan vi da prestere opp mot vårt beste mye hyppigere. Vi måtte kjempe under veldig vanskelige omstendigheter, og det var eksakt hva guttene gjorde.


 
– Alle på laget kan være stolte, for dette var en vanskelig kamp. En fortjent seier. 23 poeng. Det er veldig bra.

– Jeg var ute på banen under oppvarmingen, men det var helt sprøtt, for det forandret seg hele tiden. Noen ganger var det ikke vind i det hele tatt, og så kom det skikkelige vindkast som gjorde det vanskelig for begge lag, sier Klopp om stormkastene på Anfield.

– Du kan ikke ta denne kampen og si at «slik skal fotball være». Vi driver utendørsidrett, det er greit, så vi må akseptere regn, snø, vind og alle mulige værforhold. Men fotballens største fiende er vinden.

 – Vi klarte oss bra, men du så pasningene, og når du kjenner disse spillerne, så vet du at de kan slå bedre pasninger. Det var ikke enkelt. Dette var ikke vår beste kamp, men det var den beste kampen jeg har sett oss spille i sterk vind frem til nå.

Strabasiøse reiser

Liverpool har nå vunnet seks av sine sju siste kamper, og nå venter tre strake bortekamper, mot Southampton i ligacupen, Newcastle i ligaen og Sion i Europa League.

– Kanskje jeg burde føle at vi er inne i en flytsone, men jeg gjør egentlig ikke det. Mitt problem er at vi spiller allerede på onsdag igjen.

– Jeg skulle ønske vi hadde følt oss bedre. Jeg skulle gjerne sagt til spillerne at nå har de tre dager fri, og kan feire en god uke. Men vi har ikke tid til det.

– Vi må analysere denne kampen, finne ut hva vi har bruk for i forhold til Southampton-kampen, og finne ut hva vi må forandre på. Vi skal fly frem og tilbake både til Southampton og Newcastle. Vi skal ut på reiser i neste uke, og det blir veldig vanskelig.

– Men selvsagt føles det godt å ha vunnet. Guttene har en god følelse. Alberto Moreno tror jeg har fått tjue smeller over hele kroppen, og haltet fra banen til garderoben. Vi spurte ham hvor han hadde vondt, og han svarte overalt. Det er slik det føles akkurat nå, men i morgen vil vi være tilbake på treningsfeltet og forberede oss til Southampton-kampen.

LES OGSÅ: Can var dominant på midtbanen 

(Video med tillatelse av TV 2)