– Topp fire er veldig, veldig vanskelig nå

Ettermiddagens nederlag i hovedstaden gjør avstanden opp til en topp-fire-plassering enda lengre. Brendan Rodgers virker ikke optimistisk, men nekter å gi opp så lenge det er en mulighet.

– Vi visste det kom til å bli vanskelig for oss etter resultatet mot Manchester United, og det her gjør det veldig, veldig, veldig, veldig vanskelig å havne blant topp fire. Men vi har en forpliktelse overfor fotballklubben og våre strålende supportere om å fortsette å kjempe helt til siste slutt.

Det sier Liverpools manager i et intervju på kanalen BT Sport etter dagens tap. Arsenal ledet 3–0 allerede til pause på Emirates, og Jordan Hendersons redusering fra straffemerket var det eneste gjestene fikk med seg.

Se referat og børs: Arsenal – Liverpool

Rett fra avspark var det vertskapet som dominerte. Rodgers er det er noe spillerne sine må forvente når de møter et topplag på bortebane, men skryter av hvordan Merseyside-laget skjerpet seg og kom inn i kampen igjen.

– Vi havnet under press, og de hadde ganske god kontroll på kampen de ti første minuttene, noe man ville forventet som bortelag. Men etter det mener jeg vi fant rytmen, pasningene satt, vi var bedre som et lag, og vi skapte de største mulighetene.


NESTEN: Liverpool var ikke langt unna å score det første målet i kampen. (Video: TV 2)

Og laget burde scoret. Tjue minutter inn i oppgjøret ble Lazar Markovic spilt flott igjennom av Philippe Coutinho, og alene med keeper spilte serberen på tvers til Raheem Sterling, som hadde åpent mål foran seg. Men pasningen fra Markovic ble for hard, og angrepet endte isteden uten avslutning.

– Forsvarte oss veldig svakt

Det priset Arsenal seg lykkelige over. Og de takket for Liverpools slurv foran mål på nådeløst vis. I løpet av første omgangs ti siste minutter satte Héctor Bellerín, Mesut Özil og Alexis Sánchez alle ballen i nettmaskene, og Arsenal ledet med tre mål til pause.

– Vi trodde vi skulle gå inn til pause med 0–0 eller i ledelsen, men så forsvarte vi oss egentlig veldig, veldig svakt for alle scoringene. Vi slapp inn det første målet på bortebane, og da kan det selvsagt bli vanskelig, fortsetter Rodgers.

Det er forsvarsarbeidet manageren er mest oppgitt over etter dagens skuffende oppvisning. Liverpool hadde et mål om å redusere tidlig etter pause, og Daniel Sturridge ble byttet inn til den andre omgangen, men Arsenal lot seg aldri knekke.

Presset fra bortelaget var langt ifra nok til å skremme Arsène Wengers formsterke mannskap, og det tok hele 75 minutter av kampen før Henderson kunne sette inn trøstemålet fra et straffespark Raheem Sterling skaffet.


REDUSERING: Jordan Henderson tok ansvar og satte ballen i mål fra straffemerket. (Video: TV 2)

Målet ga riktignok de tilreisende supporterne et håp om en sluttspurt, men Liverpool fikk ikke til mer i Arsenal-boksen. Olivier Giroud satte heller kronen på verket med sitt sjuende mål på seks kamper da klokket hadde rundet 90 minutter.

– Ingen distraksjoner

På spørsmål om Sterling hadde latt seg affisere av medietrykket og kontraktsnakket inn til dagens storkamp, svarer 42-åringen utvetydig nei. Han beskriver tvert imot prestasjonen til unggutten som «outstanding», og han mener Sterling ikke er en type spiller som lar seg påvirke av utenomsportslige oppslag.

– Det handler ikke om distraksjoner; vi var bare svake defensivt. Vi hadde ikke sluppet inn mål på de seks siste bortekampene, så det er bare en skuffende dag når man slipper inn såpass enkle mål, forklarer han.

Rodgers protesterte heller ikke på utvisningen til Emre Can, som måtte spasere i dusjen etter å ha pådratt seg to gule kort etter pause. 21-åringen var uheldig som klippet ned Danny Welbeck i sluttminuttene, mener sjefen.

– Jeg forstår hvorfor han ble utvist. Han forsøker å strekke seg rundt ham med høyrefoten, så sklir han med venstre, og det ser ut som at han klikker ham ned. Jeg kjenner Emre godt nok til å vite at han ikke er en sånn type spiller, men dessverre får han det røde kortet.

FA-cupen neste

Nå venter en omkamp i FA-cupen for Merseyside-klubben. Det er Blackburn som er motstander kommende onsdag, etter den målløse kvartfinalen på Anfield, og i potten venter en semifinale på Wembley helga 18.–19. april.

– I dag var det enormt skuffende for oss, men vi forsvarte oss ikke bra nok da det gjaldt. Nå må vi forberede oss, bli klare, komme tilbake i trening i morgen og se frem mot å avansere til semifinalen i FA-cupen.