– Totalt sett fornøyd med prestasjonen

Liverpool viste prov på defensiv trygghet og kontringsstyrke etter pause, mener Brendan Rodgers.

– I andre omgang forventet man at Everton skulle sparke ifra, etter at vi hadde vært det beste laget, og da var vi nødt til å vise frem de defensive kvalitetene våre, sier nordiren til pressen.

Fra før hadde Danny Ings gitt Liverpool ledelsen etter en corner, men slurv på et innlegg imot ga Romelu Lukaku sjansen til å fyre av fra kloss hold. Ballen dundret i nettmaskene da det bare gjensto noen sekunder før pausen.

– Burde ledet med mer

– Vi hadde noen sjanser og tok fortjent ledelsen i kampen. Og kanskje burde vi hatt én eller to til i første omgang. Vi slapp inn et skuffende mål, der vi hadde litt uflaks. Et innlegg kom inn i boksen, og Emre Can får god kontakt med ballen. Ni av ti ganger går den kanskje ut til innkast, og det er godt forsvarsspill, forklarer Rodgers.

Saken fortsetter under.

I stedet gikk ballen rett i stopperkollegene, som naturlig nok ikke rakk å reagere før ballen plutselig lå til rette for formsterke Lukaku. Simon Mignolet hadde allerede vist seg frem med noen gode redninger, men var sjanseløs på skuddet.

– Tøffe bortekamper

Rodgers beskriver prestasjonen bakover i den andre omgangen som «veldig god», og han er fornøyd med trusselen laget viste på kontringer. Derbyet ble blåst av etter at begge lag sto med fire avslutninger på mål.

– Alt i alt er jeg fornøyd med prestasjonen. Vi har hatt noen tøffe bortekamper, og dette var enda en. Spillerne har jobbet veldig bra, forteller han.

På spørsmål om situasjonen med Lucas Leiva, der manageren valgte å ta ham ut til fordel for Joe Allen etter at brassen hadde fått gult kort, sier Rodgers at han bare ville unngå det røde kortet.

• Se video her: Sammendrag fra derbyet

– På grunn av intensiteten i kampen kan det skje ubevisst. Lucas hadde fått gult kort, og jeg ønsket helt klart ikke å avslutte kampen med ti menn. Spillerne var gode, og jeg hadde i tillegg bra spillere på benken. Bare for å forsikre oss om at vi avsluttet med elleve menn, gjennomførte vi byttet.