«Transferkomitéen har mislykkes»

Tony Barrett mener at systemet med en transferkomité har ført til at klubben er i en situasjon der ingen egentlig får det slik som de vil.

Det har blitt skrevet opp og ned om Liverpools tranferkomité, som erstattet modellen med Damien Comolli som Director of Football. Tanken var at et sammensatt gruppe samarbeidet om nye signeringer - men systemet har gjort til at ingen av de involverte får det akkurat som de vil, skriver Tony Barrett i The Times. Komitéen består av Brendan Rodgers, Mike Gordon, Ian Ayre, Dave Fallows, Barry Hunter og Michael Edwards.

 

«Mens Rodgers har fått signere spillere som Christian Benteke og Nathaniel Clyne som sine førstevalg, har han tidligere blitt hindret i å følge opp interessen i Ashley Williams og Ryan Bertrand. Komitéen og eierne har blitt frustrert over hvordan Rodgers har brukt signeringene de har prioritert, med Lazar Markovic og Mamadou Sakho som de klareste eksemplene», skriver han videre, og beskriver en samarbeidsmodell som ikke har fungert.

 

Han skriver videre at de problemene allerede startet sommeren da Rodgers kom inn, og sa nei til Daniel Sturridge - før han ga etter for presset fra eierne og tok ham i mot i januar.

 

Barrett mener denne konflikten er hovedproblemet i Liverpool FC. Rodgers har lenge hatt tvil om han vil lykkes under de forholdene han jobber under, mens FSG har sine egne bekymringer om managerens vilje til å samarbeide.

 

The Times-journalisten skriver videre at dersom Jürgen Klopp eller Carlo Ancelotti skulle komme inn, vil denne modellen forsvinne for godt.