- Trist og uverdig vending

Redaktør Torbjørn Flatin mener Liverpool har gode kort på hånden overfor Raheem Sterling, men er redd prosessen kan bli ødeleggende for både spiller og klubb.

Torsdag ettermiddag ble det kjent at forhandlingene mellom Raheem Sterling og Liverpool FC har brutt sammen, etter agent Aidy Wards sjokkerende uttalelser tidligere på dagen. 

Ansvarlig redaktør i Liverpool FC Supporters Club Norway, Torbjørn Flatin, liker ikke hvordan saken har utviklet seg. 

- Jeg synes dette har tatt en vending som gjør det både trist og uverdig. Det triste er at det i siste instans kan gå ut over Liverpool som risikerer å miste en av sine beste spillere, mens det også kan ende opp med å bli ødeleggende for et så stort talent som Raheem Sterling hvis han blir uglesett både av supportere og klubb.

- Hva slags situasjon setter dette Liverpool i?


- For Liverpool er ikke situasjonen veldig forandret i og med den siste utblåsningen til agent Aidy Ward. De kan ikke tvinge en spiller til å skrive under en ny kontrakt, men med to år igjen av avtalen med Sterling har de likevel gode kort på hånden. 

- Hvordan har de håndtert lignende «trusler» fra agenter tidligere?


- Saken med Luis Suarez vil være friskt i minnet, ikke minst hos LFC og eierne FSG. Jeg tror de vil nekte å selge Sterling i sommer, hvis det ikke kommer et tilbud om «silly money» fra Kontinentet som for eksempel £60M fra Real eller Bayern. 

- Kan du huske noen situasjoner som har gått like over styr som denne i forbindelse med kontraktsforhandlinger?


- Saken med Suarez var nok ikke så langt unna, men forskjellen var at det ikke ble lagt fram i media fra spillerens leir slik som nå. Nå ble også Luis Suarez sitert, mens han var hjemme i Uruguay, på at han mente manager Brendan Rodgers hadde gått tilbake på sitt ord, og furtet i en slik grad etter at han kom tilbake fra sommerferie at han en periode måtte trene med juniorene. Fornuften seiret imidlertid til slutt, hvor spilleren bestemte seg for at han ikke var tjent med ikke å yte det han kunne på banen, og man kom rundt et forhandlingsbord og fikk en stand en kompromissløsning.  Det ble skrevet under på en ny kontrakt med bedre betingelser for spilleren, og hvor det var en klausul hvor han kunne reise etter sesongen ut fra visse vilkår, men hvor også Liverpool skaffet seg større sikkerhet økonomisk og i tillegg fikk ha Suarez et år til. Det samme kan fortsatt skje med Raheem Sterling.

- Hvilke vurderinger tror du gjøres på Anfield nå? 


- Jeg tror de vil være klare på at Raheem Sterling ikke er til salgs, og at de fortsatt vil søke å finne en løsning som gjør at spilleren blir på Anfield.

- Hvordan synes du Liverpool har håndtert dette så langt? 


- Ved å si lite har de vunnet PR-kampen klokkerent siden den andre siden bare fortsetter å skyte seg selv i foten. Brendan Rodgers har prøvd å ta oppgjør med agent Aidy Ward, og slik sett uttrykt sympati for Raheem Sterling, uten at en kan si det har vært særlig vellykket.

- Kan Liverpool med hevet hode gå med på en ny kontrakt med Sterling etter de siste angrepene, eller gjør dette at de kan føle seg presset til å selge? 


- Liverpool vil ikke la seg presse til å selge eller til å gå med på en kontrakt som de ikke mener spilleren fortjener, men Raheem Sterling er ikke den første som ønsker å forlate klubben eller har nektet å skrive under en kontrakt. Det er lov å både angre seg og komme med en unnskyldning.

- Sterling opplevde å få pipekonsert mot seg da han ble kåret til årets unge spiller tidligere denne uken, og opplever ganske harde angrep på egen person i sosiale medier. Er det noe han må tåle slik situasjonen har utviklet seg? 


- Jeg reagerer på noe av den hetsen som nå er mot Raheem Sterling. Pipingen han fikk under gallaen som Liverpool FC synes jeg var pinlig. Han er en gutt som har hatt en vanskelig oppvekst, men som har fått mye penger og berømmelse veldig tidlig som følge av at han er ekstremt god til å spille fotball. Han er ikke den første i en slik situasjon som har gjort feil og latt seg påvirke. Raheem Sterling er ikke den store skurken i dette spillet.

- Er Sterling helt uskyldig oppi dette? 


- Nei, det opplagte svaret er at det første han bør gjøre er å sparke sin agent. Det virker klart at han har fått tilbud/signaler fra andre klubber som er fristende for ham, og som har satt tanker i hodet på ham. Uansett om han ønsker å bli i Liverpool eller ikke burde han ha opptrådd mer voksen i denne saken, men voksen er ikke hva jeg forbinder med Raheem Sterling. Han er nettopp en type som hadde hatt virkelig behov for en god agent/rådgiver, og så har han fått den verste i bransjen, og det er hva som er det tragiske med dette.

- Hvordan skal han klare å rette opp igjen inntrykket når denne saken har lagt seg? 


- Ved å prestere ute på banen, det er det eneste helliggjørende. Holde munn, gi hundre prosent innsats med en liverbird på brystet, og gjerne også skrive en ny kontrakt. Da er dette fort glemt av mange, det er bare å se på hva Luis Suarez «slapp unna» med så lenge han pøste inn mål.


- Hvis man ender med å måtte selge Sterling i sommer, hvilken pris bør Liverpool da få for at man skal være fornøyd? 


- Minimum £50M vil jeg si, og da til en klubb utenfor Premier League. Å selge en av sine beste spillere til en rival vil ha en svært negativ effekt for Liverpool FC.

LES OGSÅ: Ibe signerte ny 5-årskontrakt