- Trodde aldri jeg skulle nå 300 kamper

Martin Skrtel trodde ikke han kom til å bli værende i Liverpool i mer enn et par år da han først kom til Anfield-klubben.

Ligacupkampen mot Carlisle på onsdag var Martin Skrtels kamp nummer 300 for Liverpool. Debuten kom mot Aston Villa, like etter at slovaken hadde fylt 23 år.

- Det er alltid en god følelse å spille på Anfield, for det er en spesiell plass, ikke bare for meg, men for alle spillerne her, uttaler Skrtel til Liverpoolfc.com.

- Jeg debuterte her for Liverpool mot Aston Villa, så hadde jeg stått over onsdagens kamp kunne jeg også fått min kamp nummer 300 mot Villa! Men det er selvsagt ikke viktig. Det viktigste er at jeg nådde 300 kamper, noe jeg er veldig godt fornøyd med, fortsetter midtstopperen.

- Dersom jeg skal være helt ærlig trodde jeg aldri jeg skulle nå 300 kamper for klubben. Jeg visste jeg kom til en stor klubb, men gode spillere, så jeg trodde jeg bare ville være her et par år, og om jeg fikk noen kamper så var det flott.

- Men nå har jeg vært her i nesten åtte år, og har spilt 300 kamper for klubben, noe som er stort for meg og min familie. Vi er veldig stolte over dette. Jeg visste om det før onsdagens kamp. Faren min minner meg alltid om slike ting. Jeg er som sagt veldig stolt, for det er ikke lett å få 300 kamper, og spesielt ikke for en klubb som Liverpool.

- Når du spiller 300 kamper på under åtte år, er det rundt 40 kamper per sesong, noe som ikke er enkelt å oppnå. Derfor er jeg veldig glad og stolt, og jeg håper at jeg får mange flere kamper i tiden som kommer.

Ligacuptriumfen i 2012 er det beste minnet

Skrtel innrømmer at det har vært både oppturer og nedturer i løpet av den sju år og åtte måneder lange Liverpool-karrieren. Han trekker frem ligacuptriumfen i 2012 og sesongene 2008/09 og 2013/14, da Liverpool kjempet om ligatittelen, som høydepunktene.

- Når du spiller 300 kamper er det nødt til å bli både oppturer og nedturer. Du kan ikke prestere konstant på høyt nivå over 300 kamper. Jeg har både gode og dårlige minner. Slik er fotballen.

- Skal jeg trekke frem et spesielt øyeblikk må det være å vinne ligacuptrofeet med Liverpool. Jeg har også mange andre gode minner, og spesielt fra sesongene hvor vi kjempet om tittelen.

- Jeg har hele tiden prøvd å jobbe hardt, gjøre mitt beste og gi alt ute på banen. Jeg har lært meg hvordan man må spille i England. Det er veldig vanskelig å konkurrere mot de beste spillerne i verden, men jeg har hele tiden prøvd å gjøre mitt beste for laget, mine lagkamerater og klubben.

Skrtel er den 57. spilleren i Liverpools historie til å runde 300 kamper.

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si til det. Jeg blir veldig glad når jeg hører det. Liverpool er en av de største klubbene i verden, så å tilhøre en slik eksklusiv gruppe spillere er noe jeg bare kan være stolt over, avslutter 30-åringen.