- Unge spillere behøver støtte

Brendan Rodgers sier at han har snakket med Raheem Sterling og Jordon Ibe om det ansvaret de har, etter at de er blitt observert med vannpipe. Sjokkert over rasisme på sosiale medier.

Det har skapt overskrifter etter at Raheem Sterling kan ses på et opptak hvor han inhalerer lystgass, mens Sterling er sammen med Jordon Ibe i et selskap hvor det røykes vannpipe (shisha pipes).

- Jeg har snakket med begge spillerne, bekreftet Brendan Rodgers da han ble konfrontert med dette på Melwood i dag. – De er unge og de vil lære.

- Begge er klar over det ansvaret de har. Alt du kan gjøre er å utdanne dem videre.

- En må også se det hele i perspektiv. For eksempel med Raheem, han har ikke gjort noe som er ulovlig. Det kan være at han kommer til å se tilbake på dette om noen år og tenke at det ikke var det lureste han har gjort.

- For meg dreier det seg likevel mer om ve og vel for to unge spillere. Det å sørge for å gjøre dem oppmerksomme på det helsemessige som medfølger dette og det at du er profesjonell og hva du representerer.

- De vil gjøre feil, det være seg disse to eller andre unge spillere. I hovedsak er unge fotballspillere gode mennesker som gjør mye som det ikke blir oppmerksomhet rundt. Noen ganger blir de satt fast, men det er slikt som kan skje når du er i ungdommen og stadig lærer.

- Vi snakker om at spillere skal være rollemodeller. De beste rollemodellene du har i livet er dine foreldre og dine foresatte, men vi er heller ikke perfekte. Vi gjør feil.

- Unge spillere behøver støtte. De er fullstendig klar over hva dette dreier seg om, det er bare en del av deres utdanning.

Rodgers kommenterte også det faktum at en spiller som Mario Balotelli har mottatt mer enn 4000 rasistiske meldinger på sosiale medier denne sesongen, og Daniel Sturridge også skal ha blitt tilsendt over 1000 nedverdigende meldinger.

- Jeg er blitt gjort oppmerksom på dette og for å være ærlig var jeg både overrasket og sjokkert. Én slik melding er en for mye. Vi støtter alle relevante organisasjoner som arbeider for å få dette bort, det er noe vi må få fjernet fra vårt samfunn.