- Ungguttene behøver utfordringer

Akademidirektør Alex Inglethorpe ser tilbake på en hektisk sommer, og forklarer hvorfor det er viktig å låne ut noen av Liverpools tenåringer.

I et intervju med Liverpoolfc.com forteller Inglethorpe om sommeren så langt, og ser fram til en spennende sesong.

Om pre-season

«Vår manager Brendan Rodgers har stor tro på å gi unge spillere en sjanse dersom han føler de er klare. Det var fantastisk å se sju av våre gutter få muligheten til å være med førstelagstroppen til Bangkok, Brisbane, Adelaide og Malaysia. Det var en vidunderlig erfaring for dem alle.

Jordan Rossiter var tilbake fra sin skade og fikk noen minutter, mens Ryan Kent og Joe Maguire viste seg frem fra innbytterbenken. Det var også godt å se for alle at Joao Carlos Teixeira var tilbake i spill etter den stygge skaden han fikk med Brighton på utlån siste sesong. Joao og Jordan har arbeidet svært hardt i sommer med å bli spilleklare og det betalte seg for dem ved å få muligheter på førstelaget.  De er begge realistiske nok til å vite at de må kjempe hardt for å få en startplass, men de nærmer seg.

Vi så også den 16 år gamle scouseren Trent Alexander-Arnold i kampen mot Swindon. Sist helg var han med U17 og U18, og jeg mottok en telefon om at vi måtte kjøre ham tilbake siden han ville få starte mot Swindon. Det er slik fotball skal være, og det var herlig å se ham spille og jeg synes han bare ble bedre og bedre utover i kampen.»

Om utlån

«Allerede har en rekke av våre unge gutter gått ut på lån denne sommeren. Sheyi Ojo har reist til Wolves for å spille i Championship, etter å ha skrevet under en ny kontrakt. Vi har sent ut Jordan Williams, Kevin Stewart og Lawrence Vigouroux til Swindon for den kommende sesongen og de vil ha stor nytte av å spille regelmessig ligafotball. Jack Dunn slet med flere skader forrige sesong, men det var også det året hvor han debuterte i Football League og scoret noen mål. Jack gjorde det bra med Cheltenham og det er flere klubber som er interessert i å hente ham på et nytt utlån.

Utlånsystemet er veldig viktig for oss. U21 tjener en hensikt, men sannheten er at det er en forlangelse av juniorfotball og ikke fotball for menn. Mange av våre gutter vil ganske raskt være klare for en ny utfordring. De ønsker å utvikle seg og spille ligafotball. Hvis du nekter dem den sjansen vil de stagnere og bli litt frustrerte.»

Om trenere

«Vi har også sett en forandring på akademiet denne sommeren da vår U16 trener Pepijn Lijnders fikk en ny rolle som en del av staben til Brendan Rodgers, som «first team development coach». Hans rolle er ganske unik og den eneste jeg vet om i Premier League, siden han er en bro mellom akademiet og førstelaget. Pepijn vil arbeide på begge steder og det er bra for akademiet at det ikke bare er spillere men også trenere som kan utvikle seg og bli forfremmet.

Sist uke tok Des Maher vår U17 tropp til Milk Cup i Nord-Irland da guttene kom til semifinalen, hvor de var uheldige som tapte for Southampton. Des fortjener stor kreditt for det arbeidet han gjør med disse guttene. (red: vi antar da at Des Maher tar over for Pepijn Lijnders som trener for den aldersgruppen på akademiet).

Jeg vil fortsette å trene guttene som en del av min rolle som akademidirektør. Det er viktig for meg å være ute på treningsfeltet og jeg vil arbeide med Neil (Critchley) og U18 denne sesongen. Jeg mener vi har en meget talentfull stab her og det er et privilegium for meg å kunne arbeide med dem hver dag.»