- Uten skaden min hadde vi ikke vunnet

Steve Finnan mener at skaden hans i Istanbul var det beste som noen gang har hendt Liverpool.

I et eksklusivt intervju med Liverpool Echo letter den tidligere høyrebacken på sløret om finalen i Istanbul. Han skadet seg i første omgang - da AC Milan ledet 3-0 på Atatürk Stadium.

 

- Jeg sier alltid at det var jeg som endret kampen den kvelden. Hadde jeg ikke blitt skadet, hadde vi aldri vunnet Champions League. Skaden jeg fikk var det beste som noen gang har hendt Liverpool, spøker den mediesky 39-åringen.

 

Benítez hadde opprinnelig tenkt å bytte ut Djimi Traoré, men han ble på banen. Liverpool spilte med tre bak, og Dietmar Hamann kom inn for den skadde iren.

 

- Jeg ønsket ikke å gå av, men visste at jeg hadde et problem. Da det skjedde var jeg ikke fornøyd, men det var den riktige avgjørelsen. Da jeg ble byttet ut endret Rafa system. Didi var så viktig i comebacket som kom.

 

Finnan ble i garderoben i første del av den andre omgangen.

 

- Jeg fikk behandling, så jeg mistet alle våre tre mål. Jeg visste hva som skjedde, for jeg kunne høre det på brølene. Jeg visste at det var vi som scoret, for lyden var så høy. Det var surrealistisk. Da jeg kom ut igjen for å se var det 3-3. Det var blandede følelser. Jeg var knust av å måtte bli byttet ut i Champions League-finalen, men var så glad for at vi var tilbake i  kampen. I pausen fryktet vi at vi ville tape med fem eller seks.

 

- Da Jerzy reddet den avgjørende straffen i straffekonkurransen, var feiringen utrolig. Jeg spilte i flesteparten av kampene frem mot finalen, og deretter å vinne Champions League var den beste kvelden i min karriere. Det er enda mer utrolig når du kommer tilbake fra å ha ligget under 3-0, mot et så godt lag som AC Milan.

 

- Vi har ikke sett en kamp som det på de siste ti årene, og vi kommer kanskje ikke til å se en noen gang igjen.

Les også: Ingen finner Finnan

 

Finnan føler seg priviligert over å ha spilt for Liverpool FC.

 

- Da jeg ble frigitt av Palace og Wimbledon som ung tenkte jeg at karrieren min var over. Jeg spilte så for Welling i Conference, før jeg gikk til Birmingham og spilte oss oppover i ligasystemet. Jeg var 27 da jeg signerte for Liverpool, og det var en annerledes rute dit enn for spillere flest.

 

- Jeg er priviligert over å ha spilt for Liverpool. Jeg føler meg veldig heldig. Det var en suksessfull periode, med Champions League i 2005 og FA cupen året etter. Dessverre har ikke klubben hatt lignende suksess de siste årene.

 

Iren er nå helt ute av fotballen, og jobber i et firma sammen med sin bror.

 

- Jeg nyter livet mitt utenfor fotballen nå. Jeg var aldri interessert i å bli trener eller en fotballekspert. Jeg ser fortsatt alle kampene, og det er bare synd at klubben ikke har klart å bygge videre på forrige sesong. Det å miste Luis Suarez og deretter skaden til Daniel Sturridge har virkelig hindret dem.

 

Han tar av seg hatten for Steven Gerrard.

 

- Jeg føler meg beæret over å ha spilt med Stevie. Når du tenker på hvor mye press han har vært under. Han har levd livet sitt i en boble så lenge. Han har vært en utrolig spiller for Liverpool, og er med god margin den beste spilleren jeg har spilt med. Han har vært en stor kaptein, som alltid har ledet med eksempel. Jeg tar av meg hatten for han.