- Vår beste gjennom tidene

Steven Gerrard kommer etter all sannsynlighet til å forlate Liverpool ved sesongslutt. Torbjørn Flatin mener klubben mister sin beste spiller gjennom tidene, men har forståelse for det.

I kveld kom meldingen om at Steven Gerrards eventyrlige Liverpool-karriere går mot slutten. Kapteinen vil forlate klubben etter sesongslutt, og neste stopp blir trolig Major League Soccer i USA. Den offisielle bekreftelsen er ventet i morgen.

 

Vi har tatt en prat med redaktør Torbjørn Flatin, etter at nyheten sprakk.

 

- Jeg er enig med det Brendan Rodgers har sagt tidligere, om at Steven Gerrard er i en posisjon der han må få lov å velge det han vil. Om han mener at det nå er riktig å forlate Anfield, må han få lov til det uten at noen setter spørsmålstegn eller klandrer han for det, sier Flatin på telefon fra Liverpool.

 

Kom det overraskende på deg?

 

- Nei, egentlig ikke. I hvert fall ikke veldig overraskende. Jeg forventet at dersom han skulle gå ville det være til Amerika. Jeg ville blitt overrasket om det var til en konkurrerende klubb. Jeg satt med en følelse at når forhandlingene dro ut og det ble sagt veldig lite fra klubben, da vurderte han seriøst at nok er nok.

 

- Det er to sider ved dette. Kanskje mister klubben den beste spilleren sin gjennom alle tider. Som fotballspiller tror jeg aldri Liverpool har hatt en bedre spiller. En kan diskutere om Billy Liddell og Kenny Dalglish har hatt større innflytelse - men dette er en lokal gutt og Liverpool-supporter. Han har satt dype spor i klubben for all tid.

 

- Den andre biten er at jeg tror, som med Jamie Carragher, at han føler at han ikke får utrettet det på en fotballbane som han skulle ønske. Jeg synes han fortjener eller er verdt en plass på laget, med hvile innimellom, og kan bidra med lederskap, dødballer og så videre, men den gode gamle Steven Gerrard kommer ikke igjen.

 

- Nå begynner det å bli mange kamper hvor han ikke kan influere spillet slik han gjerne skulle ønske, og da forstår jeg at han begynner å tenke at det er greit å gå ut mens han er, om ikke helt på topp, på et høyt sportslig nivå.

 

Dette betyr at Jordan Henderson fra neste sesong blir klubbens nye kaptein?

 

- Jordan er en lojal og fin spiller, men jeg er skeptisk når vi begynner å tenke på de kapteinene Liverpool har hatt de siste tiårene. Jeg må si jeg er usikker på om Jordan har mulighet til å komme opp til de høyder. Det er noe klubben må se veldig nøye på. Du kan ikke erstatte Steven Gerrard med hvem som helst.

 

- Jeg håper vi er villig til å lete og grave dypt for å få tak i en midtbanegeneral som kan ha mulighet til å tildels ta opp den arven. Henderson er en god spiller, men at han skal kunne bli den profilen Steven Gerrard og flere før han har vært, stiller jeg et stort spørsmål ved.