– Veldig viktig med en god åpning

Klubblegenden Jamie Carragher (37) tror spesielt første del av sesongen blir avgjørende for de røde.

– Starten er viktig for alle, men jeg tror det vil være mange øyne rettet mot Liverpool denne sesongen, for det er mange nye spillere, det er blitt gjort forandringer i trenerapparatet, og folk vet at Liverpool har en vanskelig start.

Det forteller den nåværende fotballeksperten i Sky Sports foran ligaåpningen denne helga. Liverpool møter Stoke på bortebane, og fansen husker godt hvordan pottemakerne latterliggjorde Brendan Rodgers’ menn i mai.

Tøft program på bortebane

Tre baklengsmål på åtte minutter midtveis i første omgang pluss ytterliggere to like før pause gjorde at Stoke ledet vanvittige 5–0 halvveis. En redusering hjalp ikke da vertene til slutt vant hele 6–1 på Britannia.

Saken fortsetter under.

LATTERLIGGJORT AV STOKE: Liverpool slapp inn seks mål i sesongavslutningen i mai.

– Jeg tror det er viktig for Liverpool å se på denne kampen som en strålende mulighet til å glemme det som skjedde på tampen av forrige sesong. Det var en pinlig dag for alle i Liverpool Football Club, og man har det hele tiden i bakhodet, sier Carragher.

Stoke-kampen søndag ettermiddag er den første av en svært vanskelig bortehøst for de røde. Arsenal, Manchester United, Everton, Tottenham, Chelsea og Manchester City venter nemlig i tur og orden frem til slutten av november.

Se oversikt: Terminlisten 2015/2016

– Hvis de kommer seg greit gjennom dem og får en god start, vil de ha lagt mange tøffe kamper, spesielt på bortebane, bak seg, noe som gjør at det ser lyst ut for resten av sesongen. Men det er helt klart en vanskelig start for dem på papiret, og det er veldig viktig at de åpner bra mot Stoke, fortsetter «Carra».

– De kan ikke være noe dårligere

Den tidligere Liverpool-forsvareren sier han er mer positiv til de mange signeringene denne sommeren enn i fjor. Etter marerittet på Britannia for elleve uker siden brukte ikke klubben lang tid før nye spillere vandret inn portene på Melwood.

Les også: Carragher småskeptisk til Benteke

James Milner (29), Danny Ings (23), Ádám Bogdán (27), Joe Gomez (18), Nathaniel Clyne (24), Roberto Firmino (23) og Christian Benteke (24) er alle nye Liverpool-spillere siden forrige ligakamp. I tillegg har Divock Origi (20) returnert fra utlån.

Saken fortsetter under.

NYSIGNERING: Benteke er én av sju nye Liverpool-spillere siden forrige sesong.

– Jeg tror man kan forstå samtlige signeringer, mens man i fjor stilte seg litt uforstående til noen av dem. Disse må gjøre det bedre enn de forrige, og jeg tror ikke de kan være noe særlig dårligere, sier Carragher, som legger til:

– Spillerne slet med å passe inn forrige sesong. Etter tolv måneder i landet, og med en ny sesongoppkjøring under beltet, håper jeg at mange av dem har utviklet seg og blitt bedre.

Ønsker du kampoppdateringer sendt rett til mobilen? Klikk her!

Det forventes at fire av sommerkjøpene – Clyne, Gomez, Milner og Benteke – får starte kampen mot Stoke om to dager, mens de tre øvrige trolig sitter på benken.

Avspark er klokka 17.00 søndag. Kampen vises direkte på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo, og liverpool.no følger som vanlig kampen minutt for minutt – med spillervurderinger og børs like etter kampslutt.