- Vi er i mye bedre form nå

Brendan Rodgers slår fast at hans mannskap er i mye bedre form nå enn forrige gang laget hans spilte europacup i flomlyset på Anfield.

- Det var ikke det virkelige Liverpool folk fikk se i Champions League tidligere i sesongen. Jeg håpet vi fortsatt skulle være med i Champions League på dette stadiet av sesongen, men slik ble det dessverre ikke. Men vi er fortsatt med i en veldig god turnering, og vi vil gå til disse kampene på samme måte som vi har gått til de andre kampene de siste månedene, sier Rodgers til Liverpool Echo.

- Vi bygde stein på stein i to år for å komme til Champions League, og målet mitt var veldig klart, vi ønsket Champions League-fotball. Det var veldig frustrerende at vi ikke hadde laget og formen til å spille slik vi ville og være konkurransedyktige når vi først kom med i turneringen.

- Men samtidig var det en god læringskurve for oss, og nå håper jeg vi kan være med i Champions League jevnlig fremover, og da håper jeg vi skal fremstå som mye mer stabile og spille bedre.

- Du vet aldri hva som skjer i Champions League. Av og til er det ikke de beste lagene som vinner turneringen. I cupturneringer kan slikt skje, og spesielt i de store europeiske turneringene.

- Jeg følte at dersom vi hadde hatt det laget vi hadde forrige sesong, eller hadde kommet lenger med utviklingen av årets lag, så ville vi hatt en sjanse i Champions League. Det er en realitet.

- Dersom vi fortsatt var med i Champions League med denne gruppen og med den selvtilliten de viser nå, og måten de jobber på nå, ville vi hatt en sjanse. Det er selvsagt andre lag som kanskje er mer erfarne og har bedre staller, men jeg vil aldri avskrive oss i noen turnering, og spesielt ikke nå som laget fungerer igjen, og nå vil vi forsøke å gjøre det bra og vinne Europa League.

Champions League-plassen som vinneren av Europaligaen får frister også Rodgers.

- Det gir oss ekstra motivasjon. Det er vel rosinen i pølsa nå. Først og fremst ønsker vi å vinne trofeet, og klarer vi det og får innpass i Champions League på kjøpet kunne det jo ikke vært bedre. Dette er en turnering jeg virkelig ønsker å gjøre det bra i. Jeg tror managere ser på denne turneringen med ulike øyne, alt etter behovene til egen klubb.

- For oss er dette en prestisjefull turnering. Jeg husker jeg fulgte Liverpool i UEFA-cupen under Gerard Houllier, og for meg vil dette alltid være UEFA-cupen. Dette er en turnering med noen flotte lag, og vi ønsker å vinne den.