- Vi fortjente det

De to sene fulltrefferne mot Bolton ordnet avansement i FA-cupen. Brendan Rodgers er ikke i tvil om at det var det riktige laget som vant kampen på Macron Stadium i kveld.

– Jeg følte vi hadde kontroll på kampen, konkluderer nordiren når han ser tilbake på det underholdende oppgjøret i Bolton onsdag kveld.

Rødtrøyene hadde ballen klart mest gjennom kampen, men i likhet med møtet på Anfield, der Bolton fikk med seg 0–0, slet Liverpool med å overliste Boltons sisteskanse.

Og i stedet for at favorittene tok ledelsen, fikk hjemmelaget et billig straffespark som veteranspissen Eidur Gudjohnsen satte enkelt i mål. Rodgers sier de røde forventet en «svært tøff kamp» mot Neil Lennons lag, men påpeker at «det aldri var i nærheten av et straffespark» da Zach Clough gikk i bakken etter pause.

Utgangspunktet den siste halvtimen var derfor enkelt: Liverpool måtte score mål for å ikke ryke ut. Den oppgaven ble nok ikke vanskeligere da Neil Danns pådro seg sitt andre gule kort etter 65 minutter, men rødtrøyene slet likevel voldsomt med å få hull på byllen.

Emre Can og Jordan Henderson var to av spillerne som kom svært nær nettkjenning i den andre omgangen, men begge ble stoppet av treverket. Manageren begynte å tro at det ikke var Liverpools kveld.

– På 0–1 henger man bakpå fordi det er på bortebane. Vi traff stolpen fem eller seks ganger, og vi skapte mange andre sjanser, oppsummerer 42-åringen.

Men idet kampen kom inn i de fem siste minuttene, så Emre Can at Raheem Sterling hadde noen meter foran seg i boksen. Tyskeren vartet opp med en utrolig og presis lobb, og Sterling fikk muligheten fra kloss hold. Han utliknet på volley.

Så fikk de tilreisende supporterne være vitne til magi. På overtid fikk Philippe Coutinho ballen i drøyt tjue meters hold. Han kikket opp, la ballen fort til rette og klinket til. Skuddet gikk over Andy Lonergan i Bolton-buret, via tverrliggeren og i nettmaskene.

MAGI: Philippe Coutinho ble matchvinner på overtid. (Video: TV 2)

– Vi hadde mange angripere på banen på slutten, og kvaliteten deres ble avgjørende. Man må bare være tålmodige, spesielt mot ti menn. Vi har spillere som er noen strålende teknikere. Det var en vanskelig kamp, men vi fortjente å gå videre med tanke på sjansene vi skapte. Dette er en turnering vi ønsker å gjøre det bra i, sier Rodgers.

Spillerbørs: Can glitret i begge ender

Det betyr at Liverpool nå skal reise til London og Crystal Palace i neste FA-cuprunde. Den kampen skal spilles lørdag 14. februar klokka 18.30.

–Det var strålende gjort. Philippe har den magien som trengs for å snu kamper på hodet, og avslutningen hans var enorm. Det viktigste var å vinne kampen. Nå skal vi til Palace, og forhåpentligvis får vi med oss en seier derfra også, sier Sterling.