– Vi har bare gjort halve jobben

Fabio Borini (24) spår en vanskelig FA-cupsemifinale mot Aston Villa søndag 19. april, men har samtidig tro på finale og triumf i mai. Advarer mot de raske spillerne til motstanderlaget.

Dette er den andre sesongen på rad at Liverpool-spissen kan få kjenne på Wembley-gresset. I fjor spilte han nemlig ligacupfinalen på lån hos Sunderland, og Borini havnet i målprotokollen, men laget tapte for Manchester City.

Onsdag kveld satt italieneren på benken da Philippe Coutinho ble matchvinner mot Blackburn på Ewood Park. Den knappe seieren sørget for at rødtrøyene fikk en billett til semifinalen mot Aston Villa på Wembley om drøyt to uker, men Borini sier det ikke er vits å ta av før laget i det hele tatt har nådd finalen.

Les også: – Snakker ikke om å vinne cupen for Gerrard

– Det er en god prestasjon, men det er fortsatt bare halve jobben som er unnagjort, for vi må vinne semifinalen og komme oss til finalen, noe som har vært et av hovedmålene denne sesongen, forklarer han til LFC TV.

Motstanderne fra Birmingham har for alvor våknet til liv etter managerbyttet i februar. Etter en tung start slo de ut West Midlands-rivalen West Bromwich i kvartfinalen, og med Tim Sherwood bak roret har den nedrykkstruede klubben bare tapt to av sine seks siste kamper.

– Tror selvsagt at vi kan vinne

I forrige kamp, hjemme mot Queens Park Rangers, scoret Christian Benteke tre ganger, og Borini mener farten til Aston Villa-spissene kan skape problemer i hovedstaden. I tillegg til Benteke har Sherwood et hurtigtog som Gabriel Agbonlahor i bakhånd.

– De har raske spillere. En stor bane som Wembley, med mye motivasjon i tillegg, gir spillerne en god plattform å spille på. Det er alltid vanskelig. Men vi har en mulighet. Vi er i semifinalen, og det er bare fire lag igjen, så jeg har selvsagt tro på at vi kan vinne FA-cupen, sier Liverpool-spilleren.

Borini har bare startet fem kamper – inkludert innhopp har han elleve totalt – for de røde denne sesongen. Så langt står 24-åringen med én scoring, og den kom mot nettopp Aston Villa tidligere i år. Se målet i vinduet under!


Video: TV 2.