- Vi har fått ladet batteriene

Brendan Rodgers melder at Liverpool har fått ladet batteriene godt i den uken som er gått siden forrige kamp. De røde vil forsøke å holde nullen i sjette bortekamp på rad i ligaen.

Det vil være åtte dager siden forrige kamp når Liverpool møter Swansea på Liberty Stadium mandag kveld.

- Vår siste kamp mot Blackburn var mot slutten av en veldig tøff periode med mange kamper. Jeg har sett alle tallene og statistikkene, og fysisk var vi mer kjørt enn vi har vært på noe stadium tidligere denne sesongen. Nå har vi imidlertid fått ladet batteriene, og er friske og opplagte både mentalt og fysisk, uttalte Rodgers under formiddagens pressekonferanse på Melwood.

- Vi går nå til de kommende kampene, hvor vi begynner med Swansea, og føler vi kan stå på og levere på høyeste nivå igjen. Men vi vet det blir tøft.

- Du er nå inne i den perioden av sesongen hvor du kjører lettere treningsøkter. Du trenger ikke å kjøre så lange økter, fordi spillerne er godt forberedt og er på et veldig høyt nivå kondisjons- og formmessig. Vi kjører derfor kortere og mer intensive økter. Det handler mer om eksplosivitet i korte sekvenser.

- Spillerne har vært strålende denne uken. De ser veldig skarpe ut, og det ser ut som de har mye selvtillit. Nå ønsker vi bare å fortsette rekken med gode prestasjoner og gode resultater.

Rodgers vet det ikke blir noen lett oppgave på Liberty Stadium, hvor for eksempel Arsenal og Manchester United har tapt denne sesongen.

- Jeg vet bedre enn noen annen at dette er et vanskelig sted å få med seg et godt resultat fra. De har veldig god støtte fra publikum. Gressmatta er normalt sett vidunderlig. Men de har hatt et par resultater nå som de ikke vil være fornøyde med. Uansett vet vi at dette vil bli en vanskelig kamp. Men vi er i god form for øyeblikket.

- Gary Monk har fått en fortjent mulighet til å lede laget. Han har studert spillet, han har spilt for klubben på alle nivåer. Han var der da jeg var manager der. Vi snakket mye fotball og taktikk. Han har unik erfaring som spiller, i og med at han har spilt på alle nivåer, og også ved å ha spilt under flere ulike managere som har lignende filosofier. Han kjenner til ulike måter å lede laget på, og hvordan han skal håndtere spillerne.

- Nå har han fått satt sine egne ideer ut i livet takket være erfaringene han har høstet. Jeg synes han har gjort det bemerkelsesverdig bra. Han vil bli en enestående manager med årene.

Liverpool vil forsøke å holde nullen for sjette bortekamp på rad i ligasammenheng, noe som i så fall vil være klubbrekord. De røde har vunnet fire av de fem siste bortekampene.

- Dersom du ønsker å gjøre det bra som lag, må du ha den karakterstyrken og mentaliteten som gjør at du vinner på bortebane.

- Vi kontrer med stor fart, og utnytter rom som åpner seg opp. Vi har teknisk gode spillere, som kan spille når de får rom. Vi er i god form, men jeg skjønner at det blir en vanskelig kamp i Swansea.