- Vi har fortsatt en lang reise foran oss

Margaret Aspinall måtte legge bånd på seg med et pågående likskue, men lederen for de etterlatte etter Hillsborough understreket hun tilhørte en gruppe mennesker som til slutt vil få rettferdighet for de 96.

Margaret Aspinall sa at hun hadde med seg advokater som skulle sørge for at hun ikke ville si noe hun ikke burde si med et pågående likskue etter Hillsborough, uten at hun ville be om unnskyldning dersom hun gjorde en feil.

- 12.september 2012 fikk vi sannheten, forklarte Margaret, med hentydning til rapporten som ble lagt fram av et uavhengig panel og som gjorde at man helt opp til regjeringsnivå fikk aksept for at det ikke var supporterne som hadde skylden 15.april 1989.

- Det var noen fans som kom hjem fra Hillsborough og hadde skyldfølelse, men de har ingen grunn til å føle skyld. Uten dem og deres beretninger ville vi ikke vært hvor vi er i dag.

- Da Hillsborough skjedde var jeg en relativt ung kvinne med en ung familie, nå er jeg en gammel dame med barnebarn.

- Vi har fortsatt en lang reise foran oss, det har vært et helvete av et år.

Margaret Aspinall tenkte på det pågående likskuet, som ventes å bli avsluttet på nyåret, og som en håper endelig vil gi de 96 den rettferdighet de fortjener og at det er noen som vil bli stilt til ansvar for hva som skjedde i Sheffield for 26 år siden.

- Vi er ikke den typen folk som ikke vil fullføre en jobb. Vi kommer til å sørge for at denne jobben blir gjort skikkelig.

Aspinall takket alle som hadde møtt opp til minnestunden på Anfield, inkludert spillere, presteskap og gospelkor. Han takket politikerne som var til stede i et uvanlig stort antall. Han takket ordføreren i Liverpool og hun takket Liverpool Football Club.

- Spesielt vil jeg takke familiene, de etterlatte, som har slitt i 26 år for å prøve å komme dit hvor vi er i dag.

Kilde: Liverpool Echo