– Vi kan ikke skylde på én spiller

Brendan Rodgers støtter Dejan Lovren etter tabben mot West Ham og mener det var det kollektive som sviktet. Les alt fra dagens pressekonferanse.

Brendan Rodgers virket i svært godt humør da han møtte pressen på Melwood før fredagens pressekonferanse. 

Støtter Dejan Lovren

Et av spørsmålene han fikk var om Dejan Lovren fortsatt har hans tillitt etter tabben mot West Ham i forrige kamp. 

– Alle spillerne vet at vi presterte under nivået i den kampen. Det var et kollektivt ansvar. Vi kan ikke skylde på én spiller. Han vet han gjorde en feil, og det må han takle som spiller. Men kollektivt må vi løfte oss, og vi fokuserer på laget og ikke individet, sa Brendan Rodgers. 

– Han viste i de første tre kampene at han har det som skal til, og jeg er sikker på at han klarer å legge dette bak seg, og vise sin karakter, sa Rodgers. 

Skadesituasjonen

Liverpool-manageren hadde ikke noe klart svar på om Jordan Henderson og Adam Lallana vil være klare til lørdagens kamp. Ingen av dem trente med Liverpool på torsdag. 

– Henderson og Lallana må vi se på i løpet av de neste 24 timene, men de har respondert bra på behandlingen de har fått. Toure er også tilbake i trening, sier Rodgers.  

Joe Allen er fortsatt ikke klar, men er ventet tilbake i trening neste uke. 

Han var også godt fornøyd med at Sturridge er tilbake i trening. 

– Daniel er tilbake i trening. Vi har ikke satt noen dato for når han er klar for å spille igjen.

– Han så veldig bra ut på trening, og fysisk ser han bedre ut enn han har gjort på 18 måneder, mener Rodgers. 

Lite tid å jobbe med spillerne

Rodgers fikk også spørsmål om han synes det scores for lite mål. 

– Jeg tror det vil bli bedre utover sesongen etter hvert som laget vil bli bedre. Vi har skapt nok sjanser til å score mer. Men vi skapte dessverre ikke nok mot West Ham. Og etter hver har vi også Daniel i bakhånd, sier Rodgers. 

På grunn av landskamp-pausen har laget fått få dager på å forberede seg på oppgjøret på Old Trafford. 

– Man har lite tid til å jobbe med spillerne etter en slik pause. De siste kom tilbake i går. Men alle vil være klare når vi kommer på banen. 

– Det er begrenset tid til å få laget taktisk klare til en slik kamp. Vi har jobbet med spillerne som kom tilbake tidligere i uka, og etter hvert som flere er kommet tilbake har vi analysert med video i gruppe og individuelt. Det er ikke optimalt siden man ikke får jobbet så mye på banen, men man gjør det beste ut av det. 

Skal heve lista

– De første tre kampene viste at vi har forbedret oss. West Ham-kampen var selvsagt en skuffelse, men vi har hatt to tøffe kamper på bortebane mot Stoke og Arsenal, og gjorde det bra og var bra organisert. Når vi spiller borte ønsker vi også å være kreative og farlige i angrep, det er også en nøkkelfaktor i spillet. 

– Når man taper en kamp og får to uker pause, er det viktig å komme tilbake i neste kamp uansett hvor det er. Og vise at vi selv legger lista. Vi falt under den mot West Ham, og vi skal opp på den standarden vi ønsker igjen og ser fram til det, sier manageren.  

Rivaliseringen

Han mener ikke morgendagens kamp er avgjørende for utfallet av sesongen for Manchester United eller Liverpool, som har lignende ambisjoner denne sesongen. 

– Det er fortsatt tidlig i sesongen. Uansett når disse kampene kommer, er det den største derby-kampen i ligaens historie. Vi ser alltid fram til det. Men det er fortsatt veldig tidlig i sesongen. Psykologisk kan selvsagt en seier mot Manchester United gi et boost utover i sesongen, sier han. 

Det er i forkant av kampen satt fokus på at ingen av lagene har lokale spillere på banen i derbyet. 

– Jeg er ikke bekymret for det. For vi har spillere fra distriktet. Vi har Jon Flanagan, som dessverre er skadet, men som vil bli en viktig del av troppen og laget etter hvert. Vi har Jordan Rossiter som er en lokal gutt, som er kommet inn på førstelaget nå, og vi har flere unge spillere. Vi er en klubb som alltid ser etter ungdom, og det har ikke forandret seg. Og man ser på min tid i klubben at jeg gir ungdom en sjansen. Om de egenutviklet eller om de kommer til klubben, sier Rodgers. 

– Intensiteten i slike kamper er fortsatt der, og spillerne vil få merke det. Liverpool mot Man Utd er alltid en stor kamp, det er fortsatt intenst og supportere som er veldig lidenskapelige for sine lag. Og derfor ønsker man å ha en god kamp og et godt resultat.

Han har ikke noe imot å få en slik storkamp så tidlig i sesongen.

– Man må takle kampene når de kommer. Jeg synes det er en god mulighet for oss etter en skuffende kamp, og en god mulighet for oss å legge det bak oss. Så det har ikke noe å si om denne kampen kommer tidlig eller seint i sesongen. Når man taper en kamp vil man helst spille en ny kamp dagen etter. Men landslagspausen kan også noen ganger hjelpe på motivasjonen, sier han.

Varsler flere endringer i laget framover

Liverpool går en veldig hektisk periode i møte med ligacup og Europa League i tillegg til Premier League. Rodgers varsler at det kan bli endel endringer i laget framover.

– Jeg har sagt til spillerne at det før landskamppausen ikke ville bli så mange endringer i laget, og spillerne respekterte og forstod det. Jeg sa at etter pausen vil det selvsagt bli mer bruk av hele troppen. Nå er en periode fra nå til jul hvor det vil bli mye kamper, og der spillerne må være klare når de får beskjed om å spille, sier han.  

LES OGSÅ: Historiske Man Utd-drama

LES OGSÅ: Tre kjappe før Man Utd-kampen

LES OGSÅ: Venter at Ings starter

LES OGSÅ: Mignolet til Manchester med motsatt fortegn