– Vi må beholde roen og være tålmodige

Liverpool-sjefen sier han og spillerne vet at de kommer til å skape mange målsjanser på Goodison Park i dag. Derfor handler det bare om å være rolige nok til å score, mener han.

– Tålmodighet kommer vil å være veldig viktig i kampen. Selvfølgelig er konkurranseinstinktet til stede i slike oppgjør, men man er nødt til å holde hodet kaldt. Det handler om å spille med ro og fatning, sier 42-åringen til Liverpool Echo.

Nordiren er fast bestemt på at Liverpool-spillerne går inn til kampen med god tro på å score mål. Før oppgjøret har laget faktisk nettet i syv strake Premier League-kamper. Det er rødtrøyenes klart beste rekke denne sesongen.

Les også: Før kampen: Everton – Liverpool

– Vi vet at vi kommer til å skape mange målsjanser. Vi vil få muligheter i kampen, og hvis vi viser at vi klarer å ta vare på dem, kan vi få et positivt resultat. Vi ser veldig velbalanserte ut som et lag bakover, og det gir oss selvtillit til å angripe.

Dagens lokaloppgjør blir Rodgers’ sjette etter at han bosatte seg på Merseyside. Han har fortsatt ikke tapt for naboene, men etter to forsøk står han også uten seier på Goodison Park.

– Uheldig

Forrige sesong ledet Liverpool to ganger, men måtte score i sluttminuttene for å redde ett poeng. I 2012 spilte lagene 2–2 etter at Luis Suárez ble snytt for et mål like før slutt.

– Jeg har virkelig likt de kampene gjennom min tid her i klubben. Vi har åpenbart vært uheldige som ikke har kommet fra noen av de to kampene på Goodison med tre poeng. I min første sesong fikk vi en scoring annullert i siste minutt, og vi hadde muligheter til å vinne 3–3-kampen forrige sesong.

– På Anfield tidligere denne sesongen var vi det klart beste laget. Vi ville også ha vunnet oppgjøret hvis det ikke var for det kjempeskuddet på tampen, sier Rodgers.