– Vi må klare å kontrollere følelsene våre

Ángel Di María ble nylig utvist etter å ha provosert dommeren. Nå ber Manchester United-manageren spillerne sine mot å ikke miste hodet i storkampen på Anfield søndag ettermiddag.

– Jeg vil alltid advare spillerne mine om røde kort. Når det forekommer en feil avgjørelse, er de nødt til å kontrollere følelsene sine, og det er ikke så enkelt, forklarer Louis van Gaal i et intervju med MUTV, ifølge ManUtd.com.

Det er bare elleve dager siden Di María, som nå er tilbake etter suspensjon, fikk to gule kort i løpet av noen sekunder under FA-cupkvartfinalen mot Arsenal. Argentineren pådro seg først en gul advarsel etter at dommeren mente han filmet, før han reagerte med å nappe i trøya til kamplederen. Kort nummer to lot ikke vente lenge på seg, og Salford-laget måtte avslutte kampen med ti på banen.

Les også: Di María kan benkes mot Liverpool

Nå venter den formsterke rivalen fra Merseyside på motsatt banehalvdel, og røde kort er ikke ukjent i det tradisjonsrike nordvestderbyet. Van Gaal håper mannskapet sitt holder seg i skinnet, men mener man også må belage seg på marginer fra dommeren.

– Jeg snakket også om følelser under forberedelsene til Arsenal-kampen, for eksempel. Det endte likevel opp med et rødt kort, og jeg må si at også Arsenal fortjente en utvisning, men dommeren lot spilleren spille unna. Man er også nødt til å ha litt flaks, sier han.

Nederlenderen vant det forrige møtet med Brendan Rodgers’ lag, men siden storseieren, der vertskapet gikk i garderoben med 3–0, har ikke Liverpool tapt en eneste ligakamp. Det har bidratt til å kaste dem inn i topp-fire-kampen, og van Gaal vil nødig miste fjerdeplassen denne helga.

– En avgjørende periode

På spørsmål om han trives som manager i slike kamper, der historisk rivalisering stadig kommer i fokus, og hvor seierherrene får mer å juble for enn kun tre poeng, svarer van Gaal at han bare nyter det hvis sitt lag vinner:

– Men når man taper, gjør jeg ikke det. Og nå er det spesielt viktig. Vi er inn i en avgjørende del av sesongen. Vi kan ikke tape, ellers går Liverpool forbi oss, påpeker 63-åringen.

Under oppladningen til storoppgjøret har assistenttrener Ryan Giggs, med hele 48 nordvestderbyer under beltet, og klubbkokken, Michael Donnelly, bidratt på treningsfeltet, forteller sjefen.

Les også: United-duo trolig tilbake i troppen

– Ryan har kommet med analyser av Liverpool, men Mike snakker også med spillerne hver dag. Det er viktig ettersom det er en del av forberedelsene. Jeg tror hver eneste spiller er klar over hvor viktig denne kampen er.

Storkampen sparkes i gang på Anfield søndag klokka 14.30.