– Vi manglet den lille flaksen

Liverpool viste en klar fremgang mot Norwich fra de siste kampene, mener Simon Mignolet.

Mangelen på røde målsjanser har vært blant de store samtaleemnene de siste ukene. Men i hjemmemøtet med Norwich vartet Liverpool opp med 23 avslutninger, noe som er mer enn laget skapte på tre timer ligafotball før kampen.

– Det er frustrerende fordi vi ønsket å ta de tre poengene på hjemmebane, og jeg mener vi hadde nok sjanser til å klare det. Vi skapte mer og spilte bedre fotball enn i de siste kampene, sier Mignolet til Liverpool Echo.

Terpet defensive dødballer på trening

Samtidig var det bare sju av skuddene som traff målet og Norwich-keeper John Ruddy, som av mange ble kåret til gjestenes beste spiller. I motsatt ende traff de gule og grønne målet to ganger, og det var nok til å hente med seg poeng fra Merseyside.

Norwich-scoringen kom bare drøyt ti minutter etter innbytter Danny Ings’ ledermål i andre omgang. Robbie Brady skrudde ballen inn fra hjørneflagget, og Mignolet traff alt annet enn godt med en utboksing. Ballen ramlet ned i fanget til Russell Martin, som på elegant vis lempet inn 1–1 på volley.

– Det var skuffende å slippe inn mål på dødball, spesielt fordi vi hadde jobbet hardt med å forsvare oss på dem den siste uka. Vi visste de utgjorde en trussel der, fortsetter Mignolet.

Saken fortsetter under.


– KOSTBART: Mignolet bommet med en utboksing, og Norwich scoret. (Video: TV 2)

Sisteskansen forklarer at han bestemte seg for å dunke unna det harde innlegget, men at han var uheldig og bommet totalt. Likevel gjør ikke dette noe med tilnærmingen han har på dødballer i tiden som kommer.

– Går etter ballen neste gang også

– Det var en av dem som glapp, og de fikk tak i andreballen og scoret. Neste gang ballen kommer inn på den måten, skal jeg fortsatt gå etter den og prøve å få mer trykk på det, sier han.

Liverpool hadde imidlertid en halvtime på seg til å knekke Norwich-forsvaret på nytt foran The Kop, men i motsetning til tidligere sesonger, der særlig Luis Suárez, med tolv mål på fem kamper, har stukket av med tittelen som østkystklubbens nemesis, holdt Ruddy og Norwich unna.

– Vi gjorde alt for å skape sjanser og få den andre scoringen, men vi manglet den lille flaksen vi trengte. Dessverre ble det baklengsmålet kostbart. Vi er nødt til å lære av dette.

Mignolet forklarer at han skal se seg selv på video i dag sammen med analyseteamet på Melwood.

Saken fortsetter under.

HER GLIPPER DET: Mignolet traff ikke ballen godt nok da han skulle bokse.

– Jeg skal nærmere se på mitt eget spill for å finne ut hva som var positivt og hva jeg kunne ha gjort bedre. Det er det jeg alltid gjør, legger han til.

Glad for å ha Sturridge tilbake

Det fattige poenget doblet fangsten Liverpool nå har tatt den siste måneden. Tap for Manchester United og West Ham betyr også at laget, plassert på nedre halvdel, står med to seire, to uavgjort og to tap i Premier League denne sesongen.

Likevel sliter ikke Mignolet med å finne positive tegn til fremskritt. Selv om Jordan Hendersons ferske fotskade var et hardt slag imot, returnerte Daniel Sturridge etter fem måneder med skadeopphold og rehabilitering.

Les også: Avisrunden: «Identiteten deres er helt utydelig»

– Synet av Daniel tilbake var godt for laget, for vi vet alle hva han er kapabel til å gjøre og hvordan han kan hjelpe klubben. Det kan bare være positivt i ukene som kommer. Det er et pluss å ha det alternativet tilgjengelig, sier Mignolet.

– Positivt for selvtilliten hans

Det var uansett Sturridges spisskollega som fikk mye av oppmerksomheten på Anfield, etter at han bare brukte drøyt tre minutter på å score i innhoppet etter sidebyttet.

Saken fortsetter under.


FØRSTE LIVERPOOL-MÅL: Ings satte inn sin første scoring i helrødt. (TV 2)

– Danny Ings kom inn og gjorde det bra. Scoringen kommer til å slå positivt ut på selvtilliten hans. Danny la ned en skikkelig innsats for laget. Han sparer ikke på svetten sin, skryter Mignolet, og forklarer hva han tilføyer laget:

– Han hjelper oss ikke bare i angrepet, men også ved måten han presser motstanderne på. Han gir ikke forsvarerne tid til å slappe av, han legger press på dem, og han er en god avslutter i tillegg.

Les også: – Ings var fremragende

– Men vi kan ikke være fornøyde med å ikke ta tre poeng. Når man går av banen, handler alt om resultatet. Men vi skal ta med oss det positive og se fremover, konkluderer belgieren.