– Vi ønsker å spille så mange kamper som mulig

Selv om Brendan Rodgers erkjenner at Europaligaen kan by på ekstra slitne ben i sesonginnspurten, er han klar på at Liverpool omfavner de mange kampene som venter frem til sommeren.

Bare siden nyttår har de røde vært i aksjon hele tolv ganger. Og det venter ikke spesielt mange hviledager fremover: Besiktas, Southampton, Besiktas igjen, Manchester City, Burnley, Swansea og Manchester United venter i tur og orden.

I tillegg skal laget igjen spille en kvartfinale i FA-cupen, mens en sammenlagtseier over Besiktas resulterer i minst to nye Europaliga-kamper utover våren. Programmet er med andre ord smekkfullt for Liverpool, men det er noe Rodgers og spillerne ønsker. Flere kamper betyr nemlig at de fortsatt er med i flere turneringer.

– Får energi av å vinne

– I begynnelsen av sesongen sa jeg at målet var å vinne et trofé, så vi ønsker å være så solide som mulig i hver eneste kamp. Laget er i god form, både mentalt og fysisk. Vi gjorde noen endringer (mot Crystal Palace, journ. anm.), men laget har vært veldig stabilt, sier nordiren, ifølge lokalavisen Liverpool Echo.

– Vi ønsker å spille så mange kamper som vi kan. Det kommer til å bli tøft, men når man vinner kamper, får man energi. Det har dere sett denne uka. Vi har hatt en vanskelig rekke med kamper, men spillerne har vært briljante og kom bra gjennom det, for FA-cupen er en turnering vi virkelig ønsker å gjøre det bra i.

I løpet av sesongen har Rodgers og spillerne gjentatt til det nærmest kjedsommelige at de sikter mot en ny Champions League-plassering ved sesongslutt. Men den gullbilletten kan oppnås både ved å avslutte Premier League med en topp-fire-plassering, eller å triumfere i Europaligaen, noe som er nytt for sesongen.

– Kan bli en mental påkjenning

Rodgers er utvetydig når han sier at Liverpool kommer til å satse med full kraft for å vinne europeiske turneringen. Samtidig er han klar over at det kan svekke sjansene for en god plassering i ligaen.

– Det er ingen tvil om at det kan ha en effekt. Man spiller hele tiden for å ta igjen forspranget i serien, så det kan bli en mental påkjenning. Men det er en europeisk turnering, en veldig prestisjetung turnering, og vi er veldig fokuserte på å gjøre det bra i den, påpeker 42-åringen.

Allerede torsdag venter Besiktas i sekstendelsfinalen av Europaligaen. Den første av to kamper mot tyrkerne spilles på Anfield, før returen nok vekker mange minner på Atatürk stadion i Istanbul 26. februar.

Se hele terminlisten her!

– Belønningen i Europaligaen gjør det enda mer attraktivt. Men vi har en lang vei å gå før vi kan tenke på det. Vi har tøffe kamper mot Besiktas, men vi skal være klare for dem. Spillerne er unge og sultne, og dette er en gruppe som kan vokse i løpet av de neste par årene. Men vi vil gjerne plukke med oss et trofé for å signalisere den veksten. Og Europaligaen er en mulighet til nettopp det.