– Vi ser ikke etter en ny keeper

Jürgen Klopp tok på eget initiativ opp keepersituasjonen i Liverpool på dagens pressekonferanse.

Onsdag drar Liverpool til Southampton for kvartfinalen i ligacupen. Da Jürgen Klopp møtte pressen på Melwood tirsdag, var han spesilt opptatt av å snakke om keepersituasjonen i klubben. 

Om keeperposisjonen:  

– Jeg har ikke snakket med John Achterberg (keepertreneren) enda. Adam kan komme til å spille, men vi vil avgjøre etter pressekonferansen, sa Klopp på spørsmål om ungareren kommer til å starte kampen. 

– Men når vi først er inne på keepere, så er det et godt tidspunkt å snakke om keepersituasjonen i klubben, la Klopp til, og har tydeligvis fått med seg at Simon Mignolet har fått mye kritikk, spesielt etter kampen mot Bordeaux der han ble avblåst for å holde ballen for lenge
 
– Jeg er lei meg for at jeg må drepe skriveriene om tyske keepere.

– Jeg er veldig tilfreds med keepersituasjonen i Liverpool. Vi ser ikke etter en ny keeper. Vi har nok høykvalitetskeepere. Jeg har hatt mange keepere de siste årene, og Mignolet er en av de smarteste jeg har hatt, sa Klopp. 

– Han er veldig åpen, og han er ung nok til å utvikle seg og forbedre seg. Han har ikke bare hatt det enkelt før jeg kom hit, men etter at jeg kom har det ikke vært noe å kritisere, ingen ting.

– Men vi må lære oss som lag å gi keeperne ballen i rett situasjoner.

– Jeg vet ikke hvem vi spiller med i morgen, vi må snakke om dette. Kanskje Bogdan og kanskje Mignolet, men den generelle situasjonen er veldig god. Vi er veldig heldig med de vi har mellom stengene, uttalte Klopp. 

Om ligacupen: 

– Kvartfinalen er langt fra finalen, og når man er i finalen må man være forberedt, sa han på spørsmål om sjansene for å vinne ligacupen.

– Det er langt unna, men den eneste muligheten til å vinne er å komme seg gjennom alle rundene. Jeg ser fram til kampen. Jeg kan ikke si nå hvilket lag jeg kan stille med i morgen, i og med at forrige kamp bare er to dager unna. 

– Men når vi tar beslutningen er det for å vinne. Det er selvsagt en vanskelig kamp. Men å vinne titler er en kul ting, sa Klopp. 

– Vi trenger ikke tenke på Arsenal, Man Utd eller Man City, vi trenger bare å tenke på Southampton, sier Klopp om at mange storlag er ute av ligacupen. 

– Det dummeste vi kan gjøre er å tenke på neste runde. Vi må kjempe for det om vi vil komme til semi-finalen. 

Om borteformen:

– Alle kampene er veldig forskjellige, og man må alltid være klar til å tilpasse seg hver kamp og ta med seg selvtilliten videre. Det ville vært enkelt å si at det er enkelere for oss å spille borte eller mot lag med mye ballpossesion. Men det er ikke så enkelt. Der vi er i utviklingen nå, må vi trene på å reagere raskere på det som skjer i kampen. Hvis man forsvarer seg godt, og får ballen, må man snu seg rundt raskt.

– Vi har god fart og disiplin nå, men som mot Crystal Palace var det mye vi gjorde bra med pasninger og bevegelser, men når du spiller på små flater må man utnytte de store flatene og finne de som står bedre plassert. En ting er å vite om det, en annen ting er å gjøre det, sa han om forbedringspotensialet.

Om Henderson og Sturridge: 

– Det er gode nyheter at de er tilbake og de gjorde jobben sin, vi klarte å holde resultatet. Vi kan ikke ingnorere at det kan bli ekstraomganger i morgen. Jeg vet at 120 minutter er for mye for begge, så vi kan nok ikke tenke på å starte dem. Men skjer det ikke noe, så er de med i troppen. 

– Jeg vil spille med det sterkeste laget i cupene, men hva som er det sterkeste laget kommer an på så mye. Vi kan ikke ingnorere hvor mye de spiller, og hvor slitne de er. 

Om Southampton: 

– De har et godt lag med gode offensive spillere, sier Klopp om laget som er det første han møter to ganger som Liverpool-manager. 

– Det er viktig å vite mer om motstanderen, og vi vet langt mer om dem nå enn vi gjorde i oktober. De vet mer om oss, vi vet mer om dem. Det er en god start. 

Om Liverpools forsvar: 

– Å holde buret reint er ikke alltid et tegn på godt forsvar, man kan ha flaks også. Vi er på 50, 60, 70 prosent. Det er ikke så verst men det kan være langt bedre. 

Om Gerrard: 

– Han kommer ikke til å spille, spøkte Klopp om Gerrards trening med spillerne mandag.

– Men han var i god form.

– Han var en veldig viktig spiller for klubben i så mange år, og han er en viktig spiller for klubben nå som han trener med oss. Alle hadde et smil om munnen, da han trente med oss. Vi håper vi kan hjelpe han, og han kan hjelpe oss. 

Om Coutinho:

– Vi har en ny trening i dag, og vi må sjekke og dobbeltsjekke før vi tar en beslutning om han kan spille, sa Klopp.