– Vi skal angripe Liverpool

Everton kommer ikke til å fremstå like forsiktige som i februar, forteller kaptein Phil Jagielka.

Det forrige Merseyside-derbyet endte uten scoringer og skuffet mange. Liverpool var nærmest scoring da Jordon Ibe klasket ballen i stolpen fra distanse, men de blå vertene tråkket ikke hardt på gasspedalen, mener kapteinen.

– På den tiden handlet de fleste kampene om at vi ikke hadde råd til å tape, og hvis vi klarte å vinne, så var det strålende. Slik var situasjonen da, og det var ikke et godt tidspunkt for spillerne eller manageren å få et derby slengt inn, sier Jagielka til Liverpool Echo.

Har selvtilliten inne

Landslagsstopperen mener imidlertid situasjonen på Goodison Park er en helt annen nå. Denne gangen ønsker Everton, som ligger foran Liverpool på tabellen, å vise seg frem for fansen og beseire naboene for første gang på fem år.

Saken fortsetter under.


MÅLLØST: Everton og Liverpool spilte uavgjort i det forrige møtet. (Video: TV 2)

– Denne søndagen kommer spillerne til å ha selvtillit, og vi har spisser som scorer mål, noe som er den viktigste biten. Så forhåpentligvis kan vi ta det med videre og gjennomføre en god kamp. Spiller vi bra, er det vanskelig å stoppe oss, forklarer han, og legger til:

– Dette blir en mer angrepskamp. Liverpool ser ut til å lete etter måter de kan skape målsjanser på, så hvis man er en gambler, kan man forvente en mer åpen kamp enn forsiktig som i februar.

Faktisk har alle de tre siste derbyene på Goodison Park endt uten en vinner. For to sesonger siden ble det hele seks scoringer, men det var jevnt fordelt. Året i forveien endte det 2–2.

Fokuserer ikke på «én eller to spillere»

Daniel Sturridge er foreløpig den siste Liverpool-spilleren med nettkjenning på motsatt side av Stanley Park, og manager Brendan Rodgers, som står uten derbyseier på Evertons hjemmebane, tror spissen kan skyte de røde til seier.

Hjemmelagets sjef, Roberto Martínez, sier også at han er klar over trusselen Sturridge bidrar med fremover, men påpeker overfor Evertons nettsider at vertene ikke bare konsentrerer seg om å stoppe én eller to spillere.

Saken fortsetter under.

– I enhver stall har man spillere som virkelig kan være tungen på vektskålen, og jeg tror Sturridge er blant dem. Liverpool har visse spillere som er i stand til det, og de vil alltid være viktige. De kommer fra en god seier over Aston Villa i ligaen, og vi må være klare for hver enkelt spiller, sier Martínez.

Håper på hjelp fra de unge

Jagielka legger til at Everton har flere unge spillere som «ikke frykter kamper som denne» når han konfronteres med den svake statistikken mot Liverpool i nyere tid. Det er blant andre John Stones og lokale Ross Barkley.

– De har ikke spilt i altfor mange av disse kampene tidligere, så de kommer til å ha en annen tilnærming til det. Man husker ting, og det er særlig enkelte ting som henger igjen, men når man ikke har vunnet på så mange kamper, er det ikke mye positivt å ta med seg, sier Jagielka.

Det forventes at lokale Ross Barkley står oppført i den blå lagoppstillingen. På motsatt halvdel kan Liverpool samtidig stille uten noen scousere i kamptroppen til Merseyside-derbyet for første gang på nesten 80 år.

Avspark mellom Everton og Liverpool er søndag klokka 14.30.