- Vi trenger en eller to markante spillere

Brendan Rodgers avslører hva han vil fokusere på når han skal bygge opp laget mot neste sesong.

- Vi har en forpliktelse om å kjempe hele veien. Selvsagt ønsker vi å være i topp fire, men det har hele tiden vært klart at det ville komme til å bli veldig hardt for oss spesielt slik sesongen ble med endringer i laget og skader.  Men vi må jobbe for å få et momentum vi kan ta med oss inn i neste sesong, sa Brendan Rodgers på pressekonferansen etter 1-0-tapet mot Hull.

- Spillerne kjemper hardt, men det er mange unge spillere som fortsatt lærer seg spillet, understreket han.

Røft farvann

Og Rodgers innrømmer at tapene mot Manchester United og Arsenal i ligaen, og Aston Villa i semifinalen i FA-cupen nok preger troppen.

- Vi har nok tapt selvtillit av å tape et par store kamper. Det er nok en utfordring jeg har før neste sesong, å også bygge et lag som kan komme gjennom de røffe tidene.

- Det kommer til å bli kritisk for oss. Vi har masse fantastiske spillere, mange unge spillere, men i perioder av sesongen der det er tøft må vi komme oss gjennom det. Skal vi utfordre tittelen, som vi gjorde sist sesong, trenger man det. Det blir utfordringen min fra nå til slutten av preseason, å bygge en gruppe og et lag som kan som kan komme seg gjennom ikke bare lett, men røft farvann, sa Rodgers. 

Og han er veldig klar over at en av hovedutfordringene i sommer blir å finne en måte å hente inn igjen de 50 målene han har mistet fra fjorårssesongen til nå.

- Hver sesong må man prøve å forbedre seg. Man kan ikke overse at vi har mistet over 50 mål. Og realiteten er at det er ikke er i laget lenger. Alle lag som mister det, vil slite, sier Liverpools manager.

Les mer om hans tanker om mangelen på scoringer her.

- Eierne støtter det

- Nivået i fjor var med Suarez og Sturridge. Vi var selv med de spillerne ikke tippet å havne blant de fire beste. Vi ble likevel avskrevet. Og nå er utfordringen enda større for oss. Suarez er borte, og Daniel har vært borte mesteparten av sesongen med skade. Spillerne som er her har gitt sitt beste for å møte den standarden, men derfor må vi nå refokusere og se om vi kan forberede laget i sommer. Det er det alle lag ønsker å gjøre i sommer.

- For både fansen og spillerne er det viktig å få de markerte spillerne, som virkelig kan hjelpe deg. Og vi ser at det er en eller to slike spillere vi nok trenger. Og eierne vil støtte det. Men det er bare om de tilgjengelige, og om vi har råd til dem i modellen. Da vil vi forsøke å gjøre det vi kan for å få dem, sa Brendan Rodgers.