– Vi vil vinne derbyet for kapteinen

Martin Skrtel maner lagkameratene til å sørge for at Steven Gerrards siste Merseyside-derby i Premier League blir minneverdig. Kjempeglad for å ha Daniel Sturridge tilbake.

– Dette er en massiv kamp, og det er en av de største for oss. Uansett når vi spiller mot Everton, er det ekstra spesielt for spillerne, fansen og hele byen, forteller Skrtel til klubbens nettsider.

I dag får 30-åringen trolig spille sin 17. kamp mot de blå naboene. Men det største søkelyset peker utvilsomt mot lagkapteinen, som nesten har dobbelt så mange opptredener i lokaloppgjøret. Dette blir nemlig Gerrards aller siste seriekamp mot Everton.

Les også: Før kampen: Everton – Liverpool

– Derbyet vil være spesielt for Stevie, særlig med tanke på at det er hans siste. Vi skal prøve å vinne det for ham. Vi ønsker å gjøre det til spesielt derby, og vi ønsker å ta de tre poengene for ham og supporterne, sier midtstopperen.


GERRARD I FOKUS: Det meste handler om Steven Gerrard i avisene før avspark. (Video: TV 2)

– De har kanskje hatt en vanskelig sesong, men i derbykamper er det annerledes. Det er alltid hardt, og atmosfæren er strålende. For å være ærlig, så kan man ikke alltid høre hva de andre på laget sier fordi det er så høylytt. Men som spillere liker vi det, og jeg digger atmosfæren.

Høy selvtillit

Den strålende Liverpool-formen har sørget for avansement i FA-cupen og en plassering i toppsjiktet på formtabellen over Europas største ligaer. Rødtrøyene står faktisk ble flest poeng i Premier League siden jul. Nå vil Skrtel fortsette fremgangen med Daniel Sturridge på laget.

– Det er herlig å ha ham tilbake, sier slovaken.

– Som vi så mot West Ham i forrige uke, scorer han mål for oss, og det er jobben hans. Det er et skikkelig «boost» for alle i klubben at han nå er tilbake.

– Hver eneste spiller har selvtillit før øyeblikket, for vi gjør det bra. Vi drar til Goodison Park med høy selvtillit, og vi ønsker å gjøre supporterne våre fornøyde ved kampslutt.