- Viktig å ta poeng på Emirates

Brendan Rodgers innrømmer at det er svært viktig at Liverpool får med seg minst ett poeng fra Emirates Stadium på lørdag, om Anfield-klubben skal henge med i kampen om en plass i neste års Champions League.

- Vi ser frem til kampen, og er veldig motiverte for å begynne å vinne igjen, uttalte Rodgers på sin pressekonferanse i ettermiddag.

Liverpool tapte som kjent mot Manchester United hjemme på Anfield i sin forrige kamp, og det har vært to lange uker med landskamper siden den matchen.

- Det har vært to lange uker. Dette var trolig en av et fåtall kamper hvor vi er blitt skadelidende foran en landslagspause. Vi presterte ikke på vårt vanlige nivå, og tapte. Men det gir oss ekstra motivasjon til å få med oss noe fra denne kampen. Det er noe vi er ute etter å klare, fortsatte Rodgers.

- Det gjenstår åtte ligakamper, og det blir åtte spennende kamper. Vi har fortsatt alle muligheter til å bli blant de fire beste. Vi har gjort det vanskelig for oss selv på grunn av vår siste kamp og resultatet fra den kampen. Men det er fortsatt mulig. De åtte kampene som gjenstår gir oss muligheten til å avslutte sesongen på godt.

- Ser vi bort fra den siste kampen, har vi i de siste tre månedene prestert bra og fått gode resultater. Jeg tror folk betrakter helgens kamp mot Arsenal som en kamp som vi må vinne. For meg er det en kamp vi må prestere godt i. Vi ønsker å prestere godt, og vi vet at om vi gjør det har vi alle muligheter til å vinne matchen, uansett om det er på hjemme- eller bortebane.

- Vi var ikke gode nok til å holde på ballen i forrige kamp. Det som ble avgjørende i første omgang mot Manchester United var at vi ikke klarte å holde ballen i laget godt nok. Vi var ikke gode nok til å posisjonere oss. Vi var aldri i posisjon til å motta ballen eller til å presse ballfører.

- Vi har snakket om dette, vi har analysert det, og vi har jobbet med det. For å maksimere det vi har jobbet med må vi holde bedre på ballen og opptre teknisk bedre. Det er en viktig del av vårt spill, og det er en viktig del av Arsenals spill. Vi reiser til Emirates med en klar taktisk kampplan. Vi må få med oss poeng fra denne kampen. Det er åpenbart.

- Men det samme var tilfellet foran kampen mot Manchester United. Arsenal-kampen er en kamp der vi ønsker å sørge for at vi får minst ett poeng. Det satser vi på å klare denne helgen.