– Vil ha spillere som kan utgjøre en forskjell

Mangelen på offensiv slagkraft har kostet dyrt for Liverpool denne sesongen. Brendan Rodgers erkjenner at klubben står overfor en stor utfordring når sommervinduet åpner etter sesongen.

Steven Gerrard følger sporene til Luis Suárez og Jamie Carragher ut portene på Anfield ved sesongslutt. En etter en har de tre sentrale brikkene forlatt klubben, og manageren erkjenner at det nå slike spillertyper er en mangelvare i stallen.

Les også: Forventer at Ings forsvinner

Da de røde avsluttet forrige sesong, hadde laget funnet veien til nettmaskene over hundre ganger. Med én runde igjen å spille denne våren, står Liverpool med omtrent halvparten riktig vei. Den enorme forskjellen er noe Rodgers prioriterer å endre på frem mot neste sesong.

– Man trenger bare å se på antall scoringer. Vi må finne løsninger som sørger for at de målene kommer tilbake, for at kreativiteten – den offensive trusselen – er til stede selv om vi er disiplinerte bakover. Vi er nødt til å ha en større trussel foran på banen, poengterer han, ifølge Liverpool Echo.

– En stor utfordring

Salget av Suárez og skadeproblemene til Daniel Sturridge har åpenbart svekket Liverpool det siste året, hinter 42-åringen til, men forstår likevel godt hvorfor fansen har vært frustrerte, særlig ved å ha fjorårssesongen som en standard.

– Kvaliteten på fotballen og kampene har ikke vært der denne sesongen. Som en supporter ønsker man å møte opp og se laget vinne, vinne med god fotball, og tidvis har det ikke vært sånn denne sesongen. Dette er en stor utfordring for oss.

Uten Gerrard i stallen fokuserer ledelsen på å hente inn spillere som er i stand til å markere seg sterkt og «utgjøre en forskjell». Samtidig mener nordiren at det allerede finnes spillere i klubben som har de nevnte egenskapene.

Les også: Tror Ibe kan bli klubbens nye stjernespiller

– Man er nødt til å finne frem til løsninger. Det er utrolig mye erfaring, kampledelse og kvalitet som nå går ut av laget, men det er noe jeg er sikker på at vi kommer til å finne. Stevie har en enorm innflytelse i garderoben. Selvfølgelig er det noe vi kommer til å savne, men om du ønsker å være storspilleren i en klubb som denne, er du nødt til å trappe opp og bidra i viktige kamper.