- Vil ikke ta noen sjanser

Selv om Daniel Sturridge var tilbake i full trening sammen med resten av laget søndag, forsikrer Brendan Rodgers om at de ikke kommer til å stresse med å sette ham inn på Liverpool-laget igjen.

– Nei. Det har ingenting å si hvor stor kampen er. Det er ikke noe poeng i at vi skal haste Daniel tilbake etter å ha vært ute så lenge. De andre spillerne har vist at de kan prestere, så vi kommer ikke til å risikere noe, nei, påpeker manageren.

Tirsdag kveld står det om en finale i ligacupen når laget gjester Stamford Bridge og Chelsea til den andre av to semifinalekamper. Uavgjort i det første oppgjøret betyr at vinneren etter ordinær tid denne uka kan løpe ut på Wembley-gresset senere i år.

Les også: Tilbake i full trening

Nordiren sier at Liverpool har tenkt til å være forsiktige med Sturridge i tiden som kommer. Målet er ikke at spissen skal komme inn og «redde» laget, men at de kan være trygge på at han ikke må tilbringe mer tid på massasjebenken fremover. Derfor kommer Chelsea-kampen trolig for tidlig.

– Selvfølgelig ønsker han å være involvert i de største kampene fra nå og ut sesongen, og dette er en av dem. Men vi er nødt til å være realistiske og forsiktige med ham. Vi må sørge for at han forblir tilgjengelig fremover.

- Vi skal vurdere det

Liverpools gode form, der de står med ti strake kamper uten tap, er et bevis på at laget klarer å prestere uten Sturridge på banen, mener manageren. Og den forrige kampen mot Chelsea ga ham et svar på at Liverpool absolutt kan matche Premier Leagues topplag.

– Dette er en stor kamp, men vi har vist at vi er kapable til å klare oss uten ham i de syv eller åtte siste ukene. Laget befinner seg på et høyt nivå. Dersom han føler seg bra, og han føler at det er riktig, så skal vi selvsagt vurdere det. Men det er en stor risiko.