14-årig norsk stortalent prioriterer Liverpool

Den norske 14-åringen Edvard Sandvik Tagseth reiser i juli for andre gang over til Liverpool for å trene på akademiet. Han har valgt å trene med de røde fremfor en rekke andre storklubber.

Edvard Sandvik Tagseth spiller til daglig for U16 laget til Neset i Frosta kommune, i Nord-Trøndelag. Nylig var han til Liverpool på prøvespill, og han har også besøkt klubber som Everton og Manchester City.

Oppholdet hos Liverpool ble spesielt, siden han nesten umiddelbart ble med Liverpool U14 til en turnering i Bulgaria. De røde spilte mot stort sett eldre motstandere, med Edvard scoret bl.a. i en kamp mot CSKA Sofia.

- Jeg har veldig lyst til å reise tilbake, sa nordtrønderen til lokalavisen etter oppholdet på Merseyside.

Og slik blir det. Kilder som Liverpool.no har vært i kontakt med sier at unge Sandvik Tagseth skal over til Liverpool i juli for å trene på akademiet. Unggutten har bl.a. et stående tilbud fra Ajax om å få trene med den nederlandske talentfabrikken i 14 dager, men familien Tagseth ønsket hele tiden å prioritere et opphold med de helrøde først.

- Han er Liverpool-gutt, bekrefter en kilde vi har vært i kontakt med.

 Edvard har både eldre og yngre brødre som han har kjempet med og tidligere hadde familien kunstgressbane inne på låven. Da den brant ned ble det bygget en garasje på 110 kvadratmeter, forskjellen fra andre garasjer er imidlertid at det aldri har stått en bil der og underlaget er kunstgress(!)

Fire år gammel begynte Edvard å få øvelser som han ble utfordret til å klare, og opp gjennom årene har han trent mange timer, da først og fremst teknikk. Både historien og spillertypen kan minne om en Martin Ødegaard.

- Han har store ambisjoner, og han er veldig sterk mentalt, lar vi oss fortelle. – Han virker aldri å være nervøs.

Det kan komme godt med når han igjen skal besøke Liverpool FC om noen uker.

Se video med Edvard Sandvik Tagseth: