150 for Brendan – 500 for Steven

I morgen leder Brendan Rodgers Liverpool i sin 150. kamp som manager for Anfield-klubben. Samtidig spiller Steven Gerrard sin 500. ligakamp for klubben. Han blir bare den tredje spilleren i klubbens historie til å gjøre det.

Liverpool har vunnet 24 ganger på The Hawthorns i ligasammenheng, mens West Bromwich har vunnet 21 kamper hjemme mot Anfield-klubben. 17 kamper er endt med poengdeling.

Jordan Henderson gjorde vinnermålet da lagene møttes på Anfield tidligere i sesongen, etter at Saido Berahino på straffe hadde utlignet Adam Lallanas ledermål, som for øvrig var Lallanas første mål for klubben.

Kun en gang har lagene spilt uavgjort i Premier League, og det skjedde forrige sesong. Daniel Sturridge åpnet scoringene, men Victor Anichebe utlignet midtveis i annen omgang.

Liverpool har en utmerket statistikk på The Hawthorns, hvor de har vunnet ni av de siste 12 kampene. Målforskjellen 29-8 på disse matchene taler sitt tydelige språk. 26 av målene har kommet på de siste 10 besøkene.

Lagene har møtt hverandre 17 ganger i Premier League, og Liverpool har vunnet 12 og tapt 4. WBA gjorde bare tre mål på de 12 kampene de tapte.

Liverpool har tapt bare tre av sine siste 19 kamper på The Hawthorns, men to av disse tapene har kommet på de fire siste kampene. De røde har nemlig bare vunnet en gang på sine fire siste besøk. Før det vant de åtte på rad.

Lagene har ikke gått av banen uten å score mål på The Hawthorns siden november 1968. 6-0 seieren på The Hawthorns i april 2003 er Liverpools største ligaseier over Albion noen gang.

Bare to ganger på de siste 19 besøkene har de røde gått av banen uten å score.

I morgen leder Brendan Rodgers Liverpool i sin 150. kamp som manager for Anfield-klubben. Hans første ligakamp var også mot West Bromwich, på The Hawthorns i 2012.

Samtidig spiller Steven Gerrard sin 500. ligakamp for klubben. Han blir bare den tredje spilleren i klubbens historie til å gjøre det. De andre to som har gjort det er Ian Callaghan (640) og Jamie Carragher (508).

Liverpool har vunnet 11 av sine 16 siste ligakamper, og har bare tapt to av disse. De røde har holdt nullen 7 ganger på bortebane i ligaen denne sesongen, av 15 mulige.

WBA har vunnet fire av de siste ligakampene mot Liverpool.

Etter tre strake ligatap vant WBA 2-0 over Crystal Palace forrige helg, med James Morrison og Criag Gardner som målscorere. Albion ligger åtte poeng over nedrykk foran denne kampen, på 13.plass.

WBA har tapt sine to siste hjemmekamper. Begge mot lag bak dem på tabellen. De ble slått 4-1 av QPR og 3-2 av Leicester.

Andre Wisdom kan ikke spille for WBA i morgen, mot klubben han er lånt ut fra. Han har spilt bare 19 minutter med førstelagsfotball i løpet av de siste 12 kampene. Det skjedde som innbytter forrige helg. Han har vært ubenyttet reserve i de 11 kampene før det.

Saido Berahino er den eneste spilleren som har vært involvert i samtlige WBA-kamper denne sesongen. Han har gjort 18 mål på 40 kamper. 12 av scoringene er kommet i ligaen.

The Baggies har sluppet inn flere mål på hjemmebane denne sesongen enn noe annet Premier League-lag med unntak av Sunderland, som også har sluppet inn 26.

Tony Pulis har vunnet 3 av 11 ligakamper mot Liverpool som manager, men har bare tapt to. Lagene hans har sluppet inn 11 mål på de 11 kampene.

Statistikk: Ged Rea