9 av 20 kjøp spiller ikke for Liverpool nå

Fra Brendan Rodgers første transfervindu, er bare Joe Allen igjen. Bare 11 av kjøpene fra 2012 til 2014 er med denne sesongen.

Det er liten tvil om at Brendan Rodgers har gjort store utskiftninger på Anfield etter at han tok over i juni 2012.

Av spillerne i førstelagstroppen er det bare Martin Skrtel, Jordan Henderson, Lucas Leiva, Jose Enrique, Jon Flanagan og Danny Ward (ute på lån), han har «arvet» fra tidligere managere.

4 solgt - 5 på lån

Men også et stort antall av spillerne Rodgers selv har hentet inn, har forsvunnet på de litt over tre årene han har ledet laget.

Faktisk er det slik at hele 13 av de 24 spillerne Rodgers har bragt til klubben mellom 2012 og 2014 allerede er ute av laget på permanent basis eller på lån, skrev The Times journalist Tony Barrett tirsdag.

Liverpool.no har gått igjennom hvilke navn dette dreier seg om, og det ser ut til at Barrett har inkludert spillere som var på lån til Liverpool som som Nuri Sahin, Aly Cissokho, Victor Moses og Javier Manquillo i sin oversikt.

Hvis man ikke tar med spillerne Liverpool selv har lånt, er tallene at av 20 permanente kjøp fra 2012 til 2014, er 9 ikke på laget denne sesongen. Fire av dem er allerede solgt og 5 er sendt på lån.

Bare Allen igjen fra sommeren 2012

Her er oversikten over alle spillerne som har kommet inn og ut av de permanente overgangene. Vi har her bare tatt med de som ble regnet som kandidater for førstelaget.

I sommervinduet i 2012 ble det brukt ca 50,7 millioner pund, hvis man tar med alle potensielle bonuser.

Den gang ble blant annet Fabio Borini hentet fra Roma, Oussama Assaidi fra Heerenveen og Samed Yesil fra Bayer Leverkusen.

Ingen av disse spiller for Liverpool denne sesongen. Borni er nå solgt til Sunderland, Assaidi ble solgt til Al Ahlii fjor sommer, mens Yesil nå er på lån i FC Luzern. 

Den eneste som ble hentet inn i Rodgers første sommervindu som fortsatt er i troppen er Joe Allen.

Det skal sies at han traff langt bedre i januarvinduet i 2013, da Daniel Sturridge og Philippe Coutinho ble hentet inn. Fortsatt er disse blant hans bedre kjøp. 

2012/2013:
Spillere kjøpt: 6
Fortsatt i klubben: 3
Solgt: 2
På lån:1

Saken fortsetter under bildet.

HVA SKJER MED DISSE: Her er sommersigneringene for 2015. Vil noe av dem ende som de som er kjøpt tidligere sesonger under Rodgers? 

50/50 i 2013

Sommeren 2013 ble det brukt rundt 48,2 nye millioner pund i oppgraderinger. Kolo Toure kom da fra Manchester City, Luis Alberto fra Sevilla, Iago Aspas fra Celta Vigo, Simon Mignolet fra Sunderland, Tiago Ilori fra , Sporting og Mamadou Sakho fra Paris Saint-Germain.

Nå to år seinere er Luis Alberto på lån i Deportivo La Coruna,  Iago Aspas er tilbake i klubben han kom fra, Celta Vigo, etter først å bli solgt til Sevilla og på tampen av dette transfervinduet ble det klart at Tiago Ilori går på lån til Aston Villa ut sesongen. Ikke bare det de har opsjon på å kjøpe ham neste sommer. Ifølge Liverpool Echo, er det liten mulighet for at han returnerer

2013/2014:
Spillere kjøpt: 6
Fortsatt i klubben: 3
Solgt: 1
På lån:2

Tre ute etter et år

I fjor sommer ble det brukt 117 millioner pund på spillere.

Rickie Lambert, Dejan Lovren og Adam Lallana fra Southampton ble hentet inn det samme ble Emre Can fra Bayer Leverkusen, Lazar Markovic fra Benfica, Divock Origi fra Lille, Alberto Moreno fra Sevilla og Mario Balotelli fra AC Milan.

Etter ett år i den røde drakta forsvant Lambert til blåstripete West Bromwich, og Markovic er på lån i Fenerbache, mens Mario Balotelli er tilbake i Milan - denne gangen på lån.

Også verdt å merke seg i den sammenheng at lånet av Manquillo avsluttet etter ett av to år. 

2014/2015:
Spillere kjøpt: 8
Fortsatt i klubben: 5
Solgt: 1
På lån:2

Totalt 2012-2014*:
Spillere kjøpt: 20
Fortsatt i klubben: 11
Solgt: 4
På lån: 5

* Kjøp fra sommeren 2015 er ikke med i oversikten. 

Se alle Liverpool kjøp, salg og lån her. 

LES OGSÅ: 3 millioner pund i låneinntekter