90 minutter for Can i debuten

Tyskland senket Polen med Emre Can som høyreback. Ingen røde på banen for Ungarn eller Serbia.

Det var Emre Cans første A-lagskamp for Tyskland som ble unnagjort fredag kveld. 21-åringen spilte høyreback for de regjerende verdensmesterne, og laget overtok tabelltoppen i gruppe D etter 3–1 over Polen.

Can gjorde en god figur i hjembyen Frankfurt, særlig fremover på banen. Tyskland tok ledelsen ved Bayern München-angriper Thomas Müller etter et lekkert angrep tolv minutter ut i oppgjøret, før klubbkompis Mario Götze doblet med en kontant avslutning.

Roberto Lewandowski, også han fra Bayern München, reduserte for Polen etter 37 minutter. Can kom noen meter på etterskudd etter å ha vært med i angrep, og gjestene slo et presist innlegg fra kanten. Lewandowski stupheadet ballen i mål via keeper.

Polen var nær utlikning i sekundene før pause, men Tyskland holdt unna. I andre omgang var heller ikke Polen langt unna 2–2, men i stedet satte Götze spikeren i kista åtte minutter før full tid.

Liverpools representant på banen, som for øvrig var yngst av Tyskland-spillerne, viste flere glimt av det offensive drivet han har bemerket seg med på Anfield tidligere, og landslagssjef Joachim Löw beholdt ham på banen gjennom samfulle minutter.

Gibraltar Gibraltar7007138-370

Seieren sørget for at Tyskland nå topper gruppe D foran Pole og Irland. Neste kamp for Can og tyskerne er borte mot Skottland kommende mandag klokka 20.45.

Null minutter for duo

I gruppe F ble Liverpools andrekeeper, Ádám Bogdán, være på benken da hans Ungarn spilte 0–0 mot Romania på hjemmebane. Dermed ligger de fortsatt tre poeng bak kveldens motstander og fire poeng bak tabelleder Nord-Irland, som slo Færøyene.

Northern Ireland Nord-Irland7511115616
Romania Romania743071615
Hungary Ungarn733153212
Finland Finland721468-27
Faroe Islands Færøyene7205511-66
Greece Hellas702528-62

Lazar Markovic fikk heller ikke spilletid for Serbia i bunnmøtet med Armenia på Røde Stjerne stadion i Beograd. De rødkledde vant imidlertid 2–0 etter en scoring i begge omganger, noe som var Serbias første seier under EM-kvaliken.

Men fordi laget har blitt trukket tre poeng fra tidligere, har de derfor bare ett poeng etter seks kamper så langt i gruppespillet, og de ligger langt bak Portugal (12 poeng), Albania (11) og Danmark (11). De to førstnevnte har i tillegg én kamp til gode på serberne.