Advarer spillerne før Blackburn-kampen

Liverpool-manager Brendan Rodgers frykter at svakt forsvarsspill kan knuse de rødes FA-cupdrøm.

– Vi kan tape for Blackburn hvis vi forsvarer oss slik vi gjorde mot Arsenal. I løpet av de siste månedene hadde vi forsvart oss veldig godt på bortebane mot gode lag, men mot Arsenal ga vi bort ballen i farlige soner på to av målene, sier Rodgers, ifølge den engelske avisen The Telegraph.

Les også: Mignolet vil rette opp inntrykket

FA-cupen er Liverpools siste troféhåp denne sesongen, etter at rødtrøyene i tur og orden har blitt slått ut av Champions League, Ligacupen og Europaligaen. I tillegg betyr 1-4-nederlaget for Arsenal på Emirates at håpet om å havne blant de topp fire, som sikrer Champions League-spill neste sesong, er så godt som knust. Men Brendan Rodgers vil ikke være med på at FA-cupen er Liverpools redningsplanke.

– Målet vårt var å vinne et trofé. Hvis vi ikke klarer topp fire eller vinner et trofé, kommer vi til å være skuffet over oss selv.  Vi ønsker å være med og kjempe hvert år. Nøkkelen denne sesongen var å kjempe i toppen og knive om trofeer, og et FA-cupgull vil bety et steg i riktig retning, sier Rodgers.

Les også: Hinter om systemskifte

Liverpool-manageren legger ikke skjul på at han ønsker å vinne FA-cupen, men han tror heller ikke drømmen om topp fire i Premier League er knust. Med sju kamper igjen har Anfield-klubben sju poeng opp til Manchester City på fjerdeplass, mens det er åtte poeng opp til Manchester United på plassen foran.

– De to siste kampene har vært skuffende, men vi har 21 poeng til å spille om. Man vet aldri. Lagene foran oss har vanskelige kamper igjen. Matematisk er det vanskelig, men vi kan klare topp fire.