Aktiv på sidelinja

Jürgen Klopp prater mye med fjerdedommerne for å forstå hvordan regelverket blir praktisert i England.

– Dette er min måte å lede laget på. Jeg forsøker å være rolig, men det er ikke enkelt, forklarer Klopp til Mirror, når han blir konfrontert med sin aktive lederstil.

Jeg har ingen problemer med fjerdedommere. Jeg stiller dem bare spørsmål, da jeg er ny i Premier League og ikke forstår enkelte avgjørelser. Jeg forsøker å lære alt om engelsk fotball, og det er viktig for meg å vite hvordan engelske dommere opptrer i visse situasjoner, da det har vært veldig forskjellig de siste ukene, utdyper tyskeren.

– Som regel gjør jeg dette på en respektfull måte, men av og til ser det ikke slik ut på ansiktsuttrykket mitt. Det er stor forskjell på hva ansiktsuttrykket mitt viser og det jeg faktisk sier.

– Jeg har aldri hatt problemer med managere av andre lag. Det er fordi jeg kun er opptatt av laget mitt, og noen ganger snakker jeg kanskje for mye med fjerdedommeren. Men når jeg snakker, sørger jeg for at det ikke har noe med manageren av det andre laget å gjøre.

 – Det er annerledes her borte. Det er mulig å snakke med manageren på det andre laget gjennom hele kampen, fordi benkene er så tett på hverandre, og jeg gjorde det med Pochettino når vi spilte mot Tottenham. Det føles annerledes, men jeg føler ikke at det vil by på problemer for meg.

– Vi hadde en situasjon på sidelinja på Stamford Bridge forrige helg. Jeg sa til fjerdedommeren at dersom Chelsea-spilleren hadde truffet benet til min spiller, så ville det endt med benbrudd. Fjerdedommeren svarte: «Vent til han blir truffet, så kan vi snakkes igjen.» Det ble rolig etter det.

– I Tyskland er vi kjent med at spillet er tøffere og mer intenst i England. Jeg forstår egentlig ikke hvorfor, for når du spiller bør regelverket gjelde internasjonalt. Det er fotball. Det finnes ikke et sett engelske regler, og ett sett tyske regler. Men her kan ulike ting skje. Det er dette jeg forsøker å lære noe om, og det er grunnen til at jeg snakker med dommerne, slik at jeg kan forstå hvordan de praktiserer regelverket.

LES OGSÅ: Slik var Klopp-effekten i Tyskland