Allen tvilte aldri på om formen ville snu

Joe Allen (24) sier at Liverpool-spillerne aldri har tvilt på om laget ville kjempe i toppen i år.

– Vi visste at vi kunne finne tilbake til formen. Det dreide seg om hvor fort vi kunne få det til å snu, men det eksisterte aldri noen tvil blant oss, sier Allen til lokalavisen Liverpool Echo.

Waliseren mener 1-3-tapet for Crystal Palace i november var bunnpunktet for Liverpool, som siden 0-3-nederlaget for Manchester United måneden etter har vært blant formlagene i Europa. Allen tyr til klisjeene når han forklarer hvordan laget har snudd fra å være på nedre halvdel i Premier League til for alvor å kunne melde seg på i kampen om Champions League-spill med seier mot Southampton i dag.

Les også: Ibe fryktet benken

– Suksessformelen har vært tålmodighet, hardt arbeid og tiltro til planen vår. Nå høster vi fruktene av det, og vi har fortsatt nok tid på oss til å kunne oppnå noe denne sesongen, sier 24-åringen.

Allen tror Liverpool har fått ekstra hard kritikk denne sesongen fordi laget var så nære å vinne Premier League i fjor, men midtbanespilleren klager ikke over presset utenfra. Det er nemlig en del av hverdagen som spiller eller trener i en storklubb som Liverpool, mener han.

Les også: – Som en ny signering

– Man ønsker å være i en toppklubb som kjemper om titler, og det kommer alltid til å bli stilt spørsmål hvis man ikke er i nærheten av å vinne noe. Men jeg tror ikke noen, heller ikke mediene, seriøst tvilte på ferdighetene til folkene i denne klubben, avslutter Allen overfor lokalavisen.