Anfield ble evakuert

Klubben tilkalte politiet da en mann forsvant under en omvisning. Oppdatert: Saken er avklart.

«Liverpool Football Club kan bekrefte at onsdagens Capital One Cup-kamp mot AFC Bournemouth på Anfield går som planlagt», skriver klubben i en pressemelding sent tirsdag kveld. «Stadion var midlertidig stengt grunnet sikkerheten etter en hendelse tirsdag, noe som senere ble avklart.»

Det var i ettermiddag at brannalarmen på Anfield ble utløst etter at én mann angivelig ble borte under en omvisning, skriver Liverpool Echo. Merseyside-politiet var på plass litt over klokka 15 engelsk tid.

– Det er en hendelse på Anfield Stadium, og av sikkerhetsmessige årsaker er den blitt evakuert. Øverste prioritet er sikkerheten til alle på arenaen. Nødetatene er klar over situasjonen, sa en talsmann fra klubben.

Saken fortsetter under.

Alle supportere på omvisning og ellers inne på stadion måtte, sammen med de ansatte, dermed ut umiddelbart, og portene ble lukket. Politiet beskrev det hele som en forholdsregel.

«Merseyside-politiet kan bekrefte at betjenter befinner seg på innsiden som følge av bekymring for sikkerheten på Anfield Stadium i dag», het det i pressemeldingen fra politiet, som ifølge Sky Sports tok i bruk sporhunder under aksjonen.

Litt etter klokka 20 engelsk tid forlot fire politibiler Anfield, ifølge Liverpool Echo-journalist Laura Neve Tacey. Politiet fortsatte arbeidet på stadion utover kvelden, men klubben bekrefter altså klokka 23 norsk tid at saken er løst – men går ikke nærmere inn på episoden.

Avspark mellom Liverpool og Bournemouth er onsdag klokka 20.45.